Purmersteijn (zaterdag) maakt slechte beurt bij Reiger Boys

Zaterdag derdeklasser Purmersteijn heeft de competitie hervat met een nederlaag bij Reiger Boys. In Heerhugowaard ging de ploeg van Lars Keppel met 5-2 onderuit, waardoor de Purmerenders naar de vierde plek zijn gezakt.

Al na een paar minuten keek Purmersteijn tegen een 1-0 achterstand aan. Balverlies van Dick Bos leidde een aanval van Reiger Boys in, doelman Aron van Boesschoten kreeg de bal vervolgens niet goed weg en zo kon Dave van Dekker van dichtbij de score openen. Nauwelijks drie minuten later herstelde Bos zijn fout. Hij stuurde doelman Nicky van Duijn met een fraaie schijnbeweging het bos in en tekende voor de gelijkmaker: 1-1.

Toch zaten de bezoekers niet echt lekker in de wedstrijd. Reiger Boys was feller in de duels. Wel kreeg Purmersteijn een paar goede mogelijkheden op een voorsprong. Kevin Hijlkema zag zijn schot fraai gekeerd worden door Van Duijn, die ook goed redde op een kopbal van Klop. Twee keer aanzetten van de thuisploeg zorgde ervoor dat Reiger Boys kon gaan rusten met een 3-1 voorsprong. Eerst drukte Van Dekken in een druk strafschopgebied de bal met zijn lichaam over de lijn en vlak voor de theepauze kopte Timo Blind raak.

Tijdens de rust greep Keppel in met het inbrengen van spits Ricardo Stam (lichtgeblesseerd) en Jamèl Magnée (hersteld na lang blessureleed). Purmersteijn deed er alles aan om iets terug te doen en slaagde hier in de 55ste minuut ook in. Stam luisterde zijn invalbeurt op met de aansluitingstreffer. Vijf minuten na de 3-2 had Van Dekken met het voltooien van zijn hattrick het verschil weer naar twee doelpunten gebracht: 4-2.

Dat kwamen de Purmerenders niet meer te boven. Zeker niet toen Stam binnen drie minuten tegen twee gele kaarten aanliep en alvast de kleedkamers mocht opzoeken. Met nog een halfuur op de klok en een 4-2 achterstand was een derde competitienederlaag aanstaande. Door de numerieke meerderheid kreeg Reiger Boys een paar grote mogelijkheden om de score op te voeren, maar Van Boesschoten redde telkens goed. Uiteindelijk moest de jonge sluitpost alsnog een vijfde tegentreffer incasseren. Rodney de Bonte bepaalde de eindstand op 5-2.

Na afloop was de teleurstelling groot bij Purmersteijn, dat door Wartburgia gepasseerd werd op de ranglijst. Volgende week wacht een belangrijk duel wanneer nummer twee Castricum op bezoek komt. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse A.

Verslag Auwel Prins
Foto’s Jeroen Hijlkema

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)