Purmersteijn (zaterdag) moeizaam voorbij JOS/Watergraafsmeer

In de jacht op koploper HBOK heeft zaterdag derdeklasser Purmersteijn geen fout gemaakt. Tegen middenmoter JOS/Watergraafsmeer was een laat doelpunt van invaller Ricardo Stam genoeg voor de drie punten: 1-0.

De ploeg van Lars Keppel had nog iets goed te maken met de Amsterdammers na het 2-2 gelijkspel eerder dit seizoen. Bij de bezoekers ontbraken – net als vorige week – sterkhouders Maurice Renger en Alex de Bruijne. Desondanks deed JOS/Watergraafsmeer weinig onder voor de nummer drie van de ranglijst. Purmersteijn mocht verdediger Sonny Punt dankbaar zijn dat een tegentreffer werd voorkomen, terwijl JOS-doelman Maarten Daniëls goed redde op een inzet van Lorenzo Rijmers en bij een schot van Jermaine Ristie werd gered door het aluminium.

Het was een vlakke eerste helft waarin beide ploegen elkaar in evenwicht hielden. Tijdens de rust greep Keppel in door Dick Bos te vervangen voor clubtopscorer Ricardo Stam, die in de nacht pas was teruggekeerd van een wintersportvakantie. Na een kwartier van aftasten nam Purmersteijn meer de touwtjes in handen. Kansen ontstonden er Lorenzo Rijmers, Donny Gerver en Ricardo Stam, maar met het nodige geluk en goed ingrijpen van Daniëls bleef JOS/Watergraafsmeer op de been. De gasten kwamen sporadisch op de helft van de Purmerenders en gokten op een uitval.

Een openingstreffer bleef uit voor de thuisploeg. Een pegel van Donny Gerver scheerde over de lat en een inzet van Ricardo Stam werd met de voet gekeerd door de sluitpost. In de 86ste minuut zorgde Stam voor het bevrijdende doelpunt. In een scrimmage voor het doel gaf hij het laatste zetje. JOS/Watergraafsmeer pompte nog een paar hoge ballen in het strafschopgebied, maar echt verlegen werd Purmersteijn hier niet van. In de blessuretijd had Kevin Hijlkema een unieke kans om de score op te voeren. Zijn boogballetje ging over.

Purmersteijn ontsnapte aan duur puntverlies en blijft daardoor in de race. Volgende week wacht het inhaalduel met Wartburgia, waarmee het de tweede plek deelt. Beide ploegen staan op vijf punten van koploper HBOK. JOS/Watergraafsmeer is de nummer acht van de ranglijst. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse A.