Home / Zaterdag 2a / Purmersteijn zaterdag na trainingskamp klaar voor tweede seizoenshelft
Purmersteijn zaterdag

Purmersteijn zaterdag na trainingskamp klaar voor tweede seizoenshelft

Purmersteijn zaterdag gaat als promovendus op dit moment knap aan kop in de tweede klasse zaterdag. De voorbereiding op de tweede seizoenshelft vond plaats in het Spaanse Fuengirola.

Woensdag 8 januari vertrok een bijna complete selectie naar Schiphol. Alleen Robert-Jan Orij moest het trainingskamp vanwege ziekte aan zich voorbij laten gaan. Na aankomst volgde een korte nachtrust en na het ontbijt werd er stil gestaan bij de doelstellingen voor de tweede seizoenshelft en werd er terug geblikt op de eerste seizoenshelft.

Na de lunch stond de bus klaar om de selectie naar het trainingscomplex Estadio Santa Fe los Boiches te brengen voor een trainingssessie. Na de zonnige training van 90 minuten waren er bij terugkomst in het hotel 10 minuten gesprekken met de eerste groep spelers en was men na het gezamenlijke diner vrij om omgeving te verkennen en even lekker te ontspannen. De vrijdag brak aan met weer een gezamenlijk ontbijt en met hierna een wandeling als teamactiviteit werd de vrijdagmorgen afgesloten. Het tweede deel van de dag was in gericht voor een partij Padel met de gehele selectie en staf, na de tweede groep 10 minuten gesprekken met de spelers, en het diner en werd de dag afgesloten met een sportquiz in een naast gelegen sportcafé en had men opnieuw de avond vrij.

Zaterdagmorgen ging de selectie na het ontbijt weer op weg naar de boulevard om aan het strand de wedstrijdbespreking te houden voor het ‘s middags te spelen oefen drieluik tegen Olympia Haarlem en Hollandia. Na terugkeer bij het hotel was het tijd om met een lunchpakket onder de arm de bus te pakken naar Estadio El Pozuelo in Torremolinos om daar als eerste aan te treden tegen Olympia Haarlem. Ondanks een goede training en duidelijke afspraken, ging dit oefenpotje nipt naar Olympia Haarlem, de kansen en een penalty die Purmersteijn kreeg wilden er niet in.

Ook in de (halve) wedstrijd tegen Hollandia  had Purmersteijn genoeg kansen, maar op het hobbelige veld wilden ook deze er niet in en moesten de mannen van Lars Keppel de wedstrijd met een 1-0 afsluiten, toch zagen de stafleden dat de groep nog hechter naar elkaar toe groeide en dat er veel speelplezier in het elftal zit.

Verslag en foto’s: Jeroen Hijlkema

Promovendus Purmersteijn koploper: “Verrassend, maar niet minder mooi”

 Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend