Purmersteijn (zaterdag) probleemloos voorbij vierdeklasser HMS

Het zaterdagelftal van Purmersteijn heeft in de tweede ronde van de districtsbeker geen fout gemaakt tegen vierdeklasser HMS. In Utrecht won de ploeg van Lars Keppel met 1-4, nadat het verschil voor rust al gemaakt was.

De koploper van de derde klasse A begon goed aan het duel en had na vijf minuten een voorsprong te pakken. Op aangeven van Achraf Nazih opende Dick Bos de score. Het leek een doelpuntenfestijn te worden, maar nauwelijks twee minuten later was het alweer gelijk. Reservedoelman René Keijser verkeek zich volkomen op een terugspeelbal van Sergio Keizerweerd vanaf de zijlijn en zonder in te grijpen verdween de bal in het doel.

Halverwege de eerste helft hadden de Purmerenders de leiding weer in handen. Terwijl Dick Bos en Kevin Hijlkema aan het overleggen waren wie een vrije trap zou nemen, haalde Charles Kooij plotseling flink uit. Zijn harde schot verraste ook HMS: 1-2. Lennart Otten kreeg vervolgens kansen om de thuisploeg weer naast Purmersteijn te brengen, maar zijn kopbal ging rakelings over en een schot werd gekeerd door Keijser. Op slag van rust vergrootten de bezoekers de marge. Nadat Revelinio Groenert zijn inzet gestopt zag worden, tekende Roy Klop in de rebound alsnog voor de 1-3 ruststand.

Na de rust kreeg Purmersteijn minder kansen tegen de vierdeklasser. Zo werd Keijser ook enkele keren aan het werk gezet. Hij reageerde goed op een pegel van Otten en ontsnapte toen de Utrechters verzuimden te profiteren van een indirecte vrije trap (terugspeelbal in handen) op een paar meter van het doel. Uiteindelijk maakte invaller Lorenzo Rijmers aan alle onzekerheid een einde door een solo te besluiten met de 1-4.

Kijk hier voor alle uitslagen in de districtsbeker.