Purmersteijn (zaterdag) verslikt zich niet in Sporting Andijk

Zaterdag derdeklasser Purmersteijn heeft zich bij Sporting Andijk goed hersteld van de smadelijke nederlaag, vorige week tegen HCSC. De ploeg van Lars Keppel maakte geen fout en heeft door een 1-3 overwinning de koppositie weer in handen.

Vrij snel was duidelijk dat de straffe wind die dwars over het veld stond het Purmersteijn extra lastig zou maken. De Purmerenders waren in de beginfase niet goed geconcentreerd en door slordigheden achterin kreeg spits Luc Waardenburg twee unieke mogelijkheden om de score te openen namens de thuisploeg. Beide keren was hij niet scherp in de afronding. Purmersteijn kwam in de eerste helft niet verder dan een schot van Dick Bos (knap gestopt door doelman Martijn Wierstra), een kopbal van Jamel Magnée (naast) en een poging van Sonny Punt langs de kruising.

Vlak na de rust kwam Sporting Andijk aan de leiding. Een voorzet van Remko Groot werd door Purmersteijn-verdediger Dwain Nijon ongelukkig getoucheerd, waardoor de bal in het doel belandde: 1-0. De bezoekers moesten in de achtervolging en pakten de zakten direct wat energieker aan. Het resulteerde zes minuten na de openingstreffer in de gelijkmaker. Op aangeven van Bos trok Ricardo Stam de stand gelijk.

Vanaf dat moment was er maar een ploeg die voetbalde: Purmersteijn, Op een enkele counter na werd Sporting Andijk constant in de verdediging gedrukt. Een knal van Kevin Hijlkema leverde de 1-2 voorsprong op. Diezelfde Hijlkema speelde een kwartier voor tijd ook een rol bij de 1-3. De middenvelder werd onderuitgehaald in het strafschopgebied, waarvoor scheidsrechter De Groot een penalty toekende. Vanaf elf meter maakt Nijon zijn fout van de 1-0 goed door de 1-3 te maken.

In de slotfase dachten de Purmerenders verder uit te lopen naar 1-4, maar werd een twee treffer van Stam ten onrechte afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Dat bleef Sporting Andijk bespaard. Ook voorkwam doelman Wierstra een grotere nederlaag door Bos, Hijlkema en invallers Jermaine Ristie en Rivelino Groenert van het scoren te weerhouden.

Omdat HBOK tegen Castricum bleef steken op een 1-1 gelijkspel, heeft Purmersteijn de koppositie weer overgenomen. De ploeg van Lars Keppel heeft één punt voorsprong op de Zunderdorpers. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse A.

Verslag Auwel Prins
Foto’s Jeroen Hijlkema

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)