Purmersteijn (zaterdag) wipt over Castricum heen

Zaterdag derdeklasser Purmersteijn heeft zich goed herpakt van het dure puntverlies tegen Reiger Boys (5-2). De ploeg van Lars Keppel versloeg concurrent Castricum met 2-0, waardoor de Purmerenders naar de derde plek zijn geklommen.

Tegen Castricum begon één nieuwe naam in de basis: de vanuit het zondagelftal overgekomen Donny Gerver. Keppel kan de middenvelder goed gebruiken, want zijn selectie is behoorlijk uitgedund vanwege zware blessures voor Dave Hiddes, Ronnie Roomeijer, Charles Kooij (per direct gestopt) en het plotselinge vertrek van Sergio Keizerweerd. Dat zorgde er allemaal voor dat de basiself ten opzichte van de openingswedstrijd (0-3 overwinning in Castricum) op liefst vijf plaatsen was gewijzigd.

Veel maakte dit overigens niet uit. Al na twee minuten kwam het eerste gevaar van Achraf Nazih, die zijn schot over de lat zag scheren. Het ontbrak de Purmerenders bij enkele mogelijkheden aan de juiste precisie om snel het verschil te maken. Bovendien ontsnapte de thuisploeg aan een achterstand toen een vrije trap van Carlo Vrijburg tegen de lat eindigde. Na een klein halfuur werd de score geopend en dat was gezien het overwicht van Purmersteijn ook verdiend. Een schot van Lorenzo Rijmers was onhoudbaar voor doelman Danny Burger: 1-0.

Vijf minuten later was Nazih dicht bij de 2-0. Hij zette een paar verdedigers op het verkeerde been, maar zag zijn inzet op de voet van Burger stuiten. Ook in de tweede helft had Purmersteijn de regie in handen. Nadat in de 56ste minuut een poging van Kevin Hijlkema fraai werd gepareerd door Burger, was het uit de daaruit volgende hoekschop wel raak. Gerver bekroonde zijn basisdebuut voor het zaterdagelftal met de 2-0.

Castricum probeerde via een counter nog iets terug te doen. Alleen voor doelman Aron van Boesschoten zocht Elario Zweet het doel veel te hoog. Hierna drong Purmersteijn weer aan. Roy Klop kopte rakelings over, een uithaal van Dick Bos ging voorlangs en Gerver zag zijn inzet met het nodige geluk van de doellijn gehaald worden. Daardoor bleef het bij 2-0.

Door de overwinning zijn de Purmerenders op de ranglijst over de concurrent geklommen. De ploeg van Lars Keppel deelt de tweede plek met Wartburgia, op vijf punten van koploper HBOK. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse A.

Verslag Auwel Prins
Foto Jeroen Hijlkema

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)