Purmersteijn (zaterdag) zet met tienklapper in Wormerveer volgende stap richting titel

De champagne kan langzaamaan worden gekoeld en de platte kar kan worden besteld. De vraag is inmiddels niet meer wie er kampioen wordt in de zaterdag vierde klasse A, maar wanneer Purmersteijn die prijs in de wacht kan slepen. De ploeg van René Panhuis had geen kind aan Fortuna Wormerveer en boekte de zevende zege op rij: 0-10.

Slechts twaalf minuten kon de thuisploeg genieten van een gelijke stand tegen de soevereine koploper. Totdat vleugelverdediger Ronnie Roomeijer het bal opende met de 0-1. Nauwelijks drie minuten later was de voorsprong al uitgebreid naar 0-3 door twee treffers van de in vorm zijnde Ricardo Stam.

Het bleef een spel van kat en muis. De Wormerveerse verdediging slaagde er alleen in om Stam af te stoppen door een overtreding te begaan, in het strafschopgebied, waarna Sonny Punt de stand vanaf elf meter naar 0-4 tilde. Ook aanvoerder Jamel Magnée bracht zijn naam op het scoreformulier nadat hij een paar verdedigers op het verkeerde been zette voor de 0-5.

Ondanks de ruime voorsprong nam Purmersteijn geen gas terug en bleven de gasten overheersen. Dick Bos liet tijdens een fraaie solo vanaf de middencirkel iedereen zijn hielen zich, inclusief de doelman, om de 0-6 binnen te schuiven. De mooiste goal van de middag kwam op naam van middenvelder Kevin Hijlkema, die solerend voor 0-7 zorgde.

Op een vrije trap en een paar terugspeelballen na kreeg Purmersteijn-doelman Dave Hiddes niets te doen. In het laatste kwartier slaagden de Purmerenders er voor de derde keer dit seizoen (na Hollandia en Dindua) om de dubbele cijfers te halen. Owairan Cleonise stelde de vrijstaande Bos in staat de 0-8 te maken, Charles Kooij bekroonde een goede invalbeurt met een onhoudbaar schot in de uiterste hoek en in de slotminuut maakte Bos er met zijn derde van de middag 0-10 van.

De voorsprong op de enige serieuze achtervolger (Flamingo’s ’64) blijft tien punten. Als alles zo doorgaat, kan de ploeg van de scheidende trainer René Panhuis op 21 april op eigen veld kampioen worden tegen SRC. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag vierde klasse A.

Verslag Auwel Prins
Foto José Mol

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)