Purmersteijn zet koploper SDO aan de kant

In de zondag eerste klasse A heeft Purmersteijn koploper SDO verslagen. De ploeg van Martin van Ophuizen versloeg de ploeg uit Bussum in Purmerend met 2-0 door doelpunten van Brown en Eijkenaar.

Van Ophuizen miste zijn centrale verdediger en aanvoerder Jordy de Visser door een schorsing. Onder leiding van scheidsrechter Westenbroek tastte beide teams in het eerste kwartier het spel rustig af. De belangen waren groot en de koppositie stond op het spel. Pas halverwege was er het eerste wapenfeit te noteren toen doelman Elmers redding moest brengen op een schot van Rock van der Velden.

3

Ondanks dat Purmersteijn het meeste balbezit had moest het uitkijken voor de gevaarlijke Michael van Lattum. Na een half uur kwam Robbert-Jan Ory voor het eerst in scoringspositie, maar zijn inzet was te zacht om tot scoren te komen. Beiden teams ontsnapten in de slotfase van de eerste helft aan een tegentreffer. Purmersteijn ontsnapte bij een scrimmage voor haar eigen doel en SDO scoorde bijna een eigen doelpunt na een indraaiende corner van Ruben Adney. Via het lichaam van doelman Hazelaar rolde de bal het veld weer in.

Na rust zette de ploeg van Van Ophuizen wat meer druk. Het resulteerde bijna in de openingstreffer, maar de vrije trap van Nick Maijenberg werd door Hanzelaar prachtig uit zijn doel geranseld. Tien minuten later was het als nog raak. Niels Eijkenaar werd de diepte ingestuurd en op de achterlijn speelde hij twee verdedigers uit om vervolgens met rechts vernietigend uit te halen (1-0).

09112014 PUR SDO Jose Mol 1

Ook na de treffer bleef Purmersteijn de bovenliggende partij. De net ingevallen Ryan Brown zorgde voor de bevrijdende 2-0. Uit een dieptepass ban Maijenberg kopte Daniel Schermer de bal door waarna Brown verwoestend uithaalde (2-0). Purmersteijn kwam nog even in gevaar nadat ene terugspeelbal door Elmers werd opgepakt. De vrije trap binnen de zestienmeter leverde SDO echter geen doelpunt op. Purmersteijn overleefde de stormachtige slotfase en nu derde op slechts twee punten va SDO en De Meern.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de zondag eerste klasse A.