Purmersteijn zet ook Fortuna Wormerveer met duidelijke cijfers opzij

Zondag eersteklasser Purmersteijn heeft ook de tweede competitiewedstrijd zonder al teveel problemen winnend weten af te sluiten. Net als in de competitiestart tegen Legmeervogels werd nu Fortuna Wormerveer met 3-0 verslagen.

In het eerste tien minuten was het aan beide kanten duidelijk aftasten geblazen, zonder scoringskansen. De eerste echte kans leverde na twaalf minuten meteen gevaar op, toen de inzet van Robbert Jan Orij uit een vrije trap van Ruben Adney van de doellijn werd gehaald. Drie minuten later was het wel raak. Een voorzet van Stefan van Wonderen bereikte Yassin el Yaakoubi, die doelman Rik Remmelzwaal kansloos liet met een strak schot in de hoek: 1-0.

20160911-purmersteijn-fortuna-wormerveer-foto-jose-mol-ruben-adney

Na de openingstreffer pakten de gasten de zaken energiek aan en drong het Purmersteijn met goed voetbal terug. Het resulteerde in een paar goede mogelijkheden, maar een schot van de rappe Milan Klopper ging rakelings naast en ook bij een poging van Ferry Heijnis kwam Purmersteijn goed weg. Nauwelijks twee minuten later wist Purmersteijn-doelman Tim Elmers een vrije trap knap uit de kruising te halen en had de sluitpost geluk bij een kopbal die net naast zijn doel ging.

Waar Fortuna Wormerveer nadrukkelijk op zoek was naar de gelijkmaker, sloeg de thuisploeg in de tegenaanval toe. Van Wonderen werd in het strafschopgebied door de uitkomende doelman Remmelzwaal tegengehouden en scheidsrechter Johan Jensch wees gedecideerd naar de stip. Vanaf elf meter schoot Niels Eijkenaar feilloos raak en zette Purmersteijn op een riante 2-0 voorsprong, waarmee de ploeg zijn handen mocht dichtknijpen.

20160911-purmersteijn-fortuna-wormerveer-foto-jose-mol-robbert-jan-orij

In de tweede helft had Purmersteijn meer vat op het spel van de gasten. Aan beide kanten hielden zich kansen voor, maar de defensies hielden stand. Een foutje in het uitverdedigen bij Fortuna Wormerveer zorgde voor de beslissing in de wedstrijd. Een hoekschop van Adney werd niet goed weggewerkt, waardoor de bal bij Orij terecht kwam. De aanvaller hoefde niet te twijfelen en zette met een hard schot de 3-0 op het scorebord.

Fortuna Wormerveer, onder leiding van voormalig OFC-trainer Martin de Groot, kreeg in de slotfase nog twee mogelijkheden op een eretreffer, maar doelman Elmers keerde op korte afstand een inzet van Luuk Purvis en Rowin Mol haalde zijn hoofd de bal van de doellijn bij de poging van Aaron Bruijn. De 3-0 bleef op het scorebord staan.

20160911-purmersteijn-fortuna-wormerveer-foto-jose-mol-stefan-van-wonderen

Beide ploegen lieten ondanks de uitslag zien nog niet van elkaar af te zijn, zeker in de strijd om de periodetitels en het kampioenschap in de zondag eerste klasse A. Waar Fortuna Wormerveer met slechts één punt (na een doelpuntloos gelijkspel tegen Zeeburgia vorige week, red.) iets onbevredigend is gestart, gaat het Purmersteijn vooralsnog voor de wind met zes punten uit twee wedstrijden.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag eerste klasse A.

Verslag Auwel Prins
Foto’s José Mol

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!