Home / Algemeen / Purmersteijn zet met oud-spelers zaterdagelftal op

Purmersteijn zet met oud-spelers zaterdagelftal op

Vanaf volgend seizoen komt Purmersteijn ook op zaterdag in actie. Op initiatief van een aantal oud-spelers wordt een vriendenteam opgericht, die in de komende jaren richting de tweede klasse wil gaan. De Zaterdag 1 begint in de vierde klasse en zal onder leiding staan van René Panhuis, nu trainer van het tweede zondagelftal.

Het initiatief kwam vanuit Dick Bos. De vleugelspeler verruilde afgelopen zomer Purmersteijn voor Fortuna Wormerveer. “Een groep jongens die de afgelopen jaren zijn afgevallen of uitgewaaid, wilden graag weer bij terugkeren. De zondagselectie was voor hun geen optie, dus hebben ze een balletje opgegooid of het in een Zaterdag 1 mogelijk zou zijn. Ze willen op niveau in een vriendenteam spelen en het zijn echte Purmerendse jongens”, zegt technisch manager Marco Daman.

Foto Jose Mol | Dick Bos draagt volgend seizoen weer het shirt van Purmersteijn

Vorig jaar was er al een discussie binnen de Purmerendse club over het verschil in belangstelling tussen het zondag- en zaterdagvoetbal. Daman: “Op zaterdag kom je in hele aantrekkelijke competities terecht. Vanuit de club zijn wij bereid het één en ander te faciliteren, met onder meer een gediplomeerde hoofdtrainer, en zelf zijn ze ook al bezig met het benaderen van sponsoren. De bedoeling is zo snel mogelijk richting de tweede of eerste klasse te gaan.”

Naast Bos werd ook bekend dat Achraf Nazih (De Zouaven), Charles Kooij (De Kennemers), Joost Lieder en Dwayne Nyon (beide Zwaluwen’30) volgend seizoen weer het tenue van Purmersteijn zullen dragen. Met Panhuis hadden de Purmerenders al een geschikte hoofdtrainer in de gelederen. De oud-profvoetballer is momenteel bezig aan zijn tweede seizoen bij de Zondag 2 van Purmersteijn en had eerder OSV (zaterdag) onder zijn hoede.

Foto’s José Mol

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)