Purmersteijn ziet Achilles 1894 vlak voor tijd punt stelen

Bij het ingaan van de laatste minuut leek er vrij weinig aan de hand voor Purmersteijn. De ploeg van Martin van Ophuizen was tegen Achilles 1894 de betere, had een 1-0 voorsprong in handen, maar zag de nummer twee van de zondag Hoofdklasse door een slotoffensief alsnog op gelijke hoogte komen. Daardoor liet Purmersteijn op zaterdagavond twee punten liggen: 1-1.

In de heenwedstrijd in Assen verloren de Purmerenders met 3-0, dus op eigen veld hadden zij iets goed te maken. Met de wind in de rug kwam de thuisploeg in de eerste zes minuten al een paar keer dreigend voor het vijandelijke doel. De grootste mogelijkheid was voor Daniël Schermer, alleen was zijn schot te zacht. Halverwege de eerste helft werd een voorzet van Yassin el Yaakoubi dusdanig verkeerd beoordeeld door verdediger Luuk Kuipers dat hij zijn eigen doelman Morten Otto tot een katachtige redding dwong om een tegentreffer te voorkomen.

Purmersteijn hield een groot overwicht in de eerste helft, maar de verdiende openingstreffer bleef uit. Tot drie keer toe werden pogingen van El Yaakoubi gekeerd en de inzet van Schermer verdween in het zijnet. Purmersteijn-doelman Richard de Groot had daarentegen vrij weinig te doen. Pas in de tweede helft moest hij even opletten, maar schoot Matthijs Hensens uit kansrijke positie hoog over.

Met nog een klein halfuur te gaan maakte de thuisploeg eindelijk het verschil. Een vrije trap van Ruben Adney kwam in een drukbevolkt strafschopgebied voor de voeten van Schermer, die de bal over de lijn werkte: 1-0. Ook hierna bleef Purmersteijn het spel dicteren, ondanks dat Achilles 1894 op basis van fysieke kracht op gelijke hoogte probeerde komen. Dyllandro Panka was vlak voor tijd dicht bij de beslissing, alleen ging zijn schot rakelings over de lat.

In de slotfase pompten de Assenaren alle ballen in het strafschopgebied om de gelijkmaker te forceren. Zelfs doelman Otto probeerde zijn bijdrage hierin te leveren door een vrije trap vanuit de middencirkel richting het doel te vuren en leek dit een prooi te worden voor De Groot, maar gehinderd door een aanvaller miste hij de bal die door een wir war van spelers door Stan Haanstra in de touwen werd geschoten. Tegen alle verhoudingen in kwamen de gasten alsnog op gelijke hoogte.

Purmersteijn dacht in de allerlaatste seconde van de zes minuten durende blessuretijd toch de overwinning nog te pakken. Adney soleerde het strafschopgebied binnen, werd vlak voor de doellijn fors onderuit gehaald door verdediger Stef Beute, maar scheidsrechter Rob Wassink zag hier geen penalty in. Daardoor bleef het bij één punt voor de Purmerenders, die naar de achtste plaats zakten.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag Hoofdklasse.