Home / Algemeen / Puzzel bij SDZ nog niet gelegd ondanks bereiken knock-outfase districtsbeker

Puzzel bij SDZ nog niet gelegd ondanks bereiken knock-outfase districtsbeker

Tweedeklasser SDZ lijkt na een goede bekercampagne klaar voor de competitiestart volgende week. Lijkt, want ondanks een 2-4 overwinning op bezoek bij OFC (zaterdag) en zeven punten uit de drie bekerwedstrijden is trainer Kai Meeuwsse nog niet helemaal tevreden.

“Is het bereiken van de volgende ronde belangrijk? Nee. Weet ik waar wij staan? Nee. Ben ik tevreden? Ook niet”, begon Meeuwsse. “Ik heb niet het SDZ gezien wat ik normaal gesproken zie. Geen frivool spel, veel te vaak de lange bal. Dat is ons spelletje niet. Ja, wij waren veel beter, maar ik vind dat wij tegen zo’n ploeg nog dominanter moeten kunnen zijn.”

In de openingsfase waren de Amsterdammers wel dominant. Een ware wervelwind raasde richting het Oostzaanse doel en in twaalf minuten kregen de bezoekers al vijf honderd procent kansen. Stuk voor stuk werden ze onbenut gelaten. Nadat de storm was gaan liggen, opende Robin de Weij de score alsnog met een rake vrije trap. “Hierna maakten wij het onszelf erg moeilijk. Het werd steeds slechter”, zag Meeuwsse. Doelman Mitchell Vincken was als één van de enigen wel alert: hij hield zijn ploeg in twee één-tegen-één-situaties op de been.

Na de rust pakten de bezoekers het beter op. Lennart Bril verdubbelde de voorsprong, al kwam OFC daarna door een cadeautje – een vrije trap van Julian Regterschot werd door De Weij in zijn eigen doel gekopt – terug in de wedstrijd. Vervolgens ging het op en neer. Cerezo Hartgers bracht de marge weer terug naar twee doelpunten, maar door een prachtige treffer van Nigel Coolen deden de Oostzaners opnieuw iets terug. Uiteindelijk maakte Romello Austin aan alle onzekerheid een einde met de 2-4.

Meeuwsse heeft nog een week de tijd om aan zijn vaste basiself te sleutelen voordat de competitie voor de promovendus van start gaat met een thuiswedstrijd tegen Elinkwijk. “We hebben een grote groep, veel concurrentie en iedereen wil zich bewijzen. Tot en met vandaag heb ik de hele groep veel minuten laten maken, nu wil ik wel naar een vaste basis toewerken. De puzzel daarvoor is nog niet gelegd.”

Kijk hier voor alle uitslagen in de districtsbeker.

Archieffoto: HAV | Cerezo Hartgers

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
SDZ