Quincy van Ommeren naar NFC en DEM

Voormalig profvoetballer Quincy van Ommeren speelt komend seizoen voor zaterdag tweede klasser NFC. De 39-jarige middenvelder zal het spelen bi NFC gaan combineren met het assistent trainerschap bij zondag eerste klasser DEM in Beverwijk.

Van Ommeren speelde lange tijd voor Buitenveldert onder Peter van de Rijt. Daar speelde hij samen met de huidige assistent trainer van NFC, Jessy Lissauer. Van Ommeren:  “ Ik ken Jessy inderdaad nog vanuit mijn tijd bij Buitenveldert. Ik heb dit seizoen bijna niet gepeeld omdat Chabab de afspraken niet na kwam. Ik wil toch graag blijven spelen en ik heb de afspraak met NFC dat ik maar een keer per week hoef te trainen.”

Van Ommeren speelde na Buitenveldert vier seizoenen in de eerste divisie bij FC Volendam. Daarin kwam hij tot 108 wedstrijden waarin hij vier keer scoorde. Daarna speelde hij twee seizoenen bij Turkiyemspor voordat hij overstapte naar MVV. In Maastricht speelde hij zestien wedstrijden.  Zaterdag topclub Katwijk was het volgende station. Van Ommeren speelde daar zes seizoenen. Dit seizoen begon hij vol enthousiasme bij topklasser Chabab maar door dat de gemaakte afspreken niet werden nagekomen haakte hij in september al af.

Van Ommeren was afgelopen seizoen druk doende met het halen van zijn oefenmeester twee en drie. Als voormalig profvoetballer kon hij deze versneld doen. Van Ommeren: “Ik wil zeker ook nog mijn oefenmeester 1 halen. Mijn prioriteit ligt bij het trainersvak en niet meer op het voetbalveld. Bij DEM in Beverwijk kan ik assistent worden van René Bouma. Hij is ook docent dus ik hoop veel van hem te leren. Waarom ik dan niet bij DEM ga voetballen? Ik vind dat je al trainer aan de zijkant moet staan. Ik vind het niet kunnen om mezelf op te stellen.”

Van Ommeren liep het afgelopen  seizoen stage bij De Dijk en trainde de B@ van Buitenveldert. Komend seizoen is hij dus weer te bewonderen op de velden. Zowel binnen als buiten de lijnen.

Foto website VV Katwijk

 

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!