Home / Algemeen / Quint Piris steelt voor RODA’23 drie punten bij Elinkwijk

Quint Piris steelt voor RODA’23 drie punten bij Elinkwijk

Er was voor RODA’23 tijdens het bezoek aan Elinkwijk een hele dunne draad tussen in de guillotine belanden of de punten stelen. Het werd dat laatste voor de ploeg van Bnar Toofeek. De promovendus herstelde zich uitstekend van de zeperd vorige week tegen Quick 1890 en stopte de drie punten in de tas: 2-3.

Hoewel de drie punten uit Utrecht werden gestolen, gebeurde dit volgens Toofeek wel op een manier waar de Bovenkerkers mee verder kunnen. “Vorige week zijn we op een stukje beleving afgegaan. Vandaag was dat juist ons sterkste punt. We speelden met de borst vooruit en hebben geknokt als leeuwen.”

Met nog tien minuten te gaan en een 2-1 achterstand hoopte de oefenmeester op een gelijkspel. Er werd risico genomen, Elinkwijk kreeg daardoor ook goede kansen, maar in de 85ste minuut viel de gelijkmaker alsnog. Quint Piris rondde een goede aanval af. “Dan gebeurt er wat bij Elinkwijk. Zij wilden iets te graag winnen, terwijl met een puntje heel blij waren”, blikte Toofeek terug. Doordat er ruimtes ontstonden, kon Piris hier nogmaals van profiteren en de 2-3 maken. “Die ruimte moeten ze hem niet geven”, glimlachte de oefenmeester.

Halverwege stond het nog 1-1 – Exoce Nkanga opende de score en Lars Postmus maakte de Bovenkerkse treffer – waarna Okan Özcelik de bezoekers met een snoeiharde vrije trap in de kruising op achterstand zette. Een tweede nederlaag leek aanstaande, totdat Piris (overgekomen uit de A-junioren) RODA’23 redde. De opluchting was heel groot bij Toofeek. “Dit is heel belangrijk, voor de hele club. Je komt als promovendus, raakt enorm veel spelers kwijt, speelt ook nu weer met een gemiddelde leeftijd van 21 jaar.. Dan weet je als trainer dat het tijd nodig heeft om echt een team te bouwen. Het is heel fijn om dan tegen een ploeg als Elinkwijk drie punten mee te nemen, ook al is het onverdiend.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B.

Archieffoto: Koos van der Leest