Rachid el Guebli (Purmerend) volgend seizoen onder de lat bij OSV

Rachid el Guebli verlaat FC Purmerend om volgend seizoen bij OSV onder de lat te gaan staan. De keeper was bij Purmerend op een zijspoor beland en hoopt volgend seizoen weer veel minuten te maken in het eerste elftal. “Ik ben het vanwege de geboorte van mijn dochter rustiger aan gaan doen en heb toen vaak ik het tweede gekeept. Dus dit was een mooie nieuwe uitdaging voor me.”

Het eerste contact werd gelegd door de assistent-trainer van OSV, Rachid Lamalam. “Ik ken Rachid van onze gezamenlijke tijd bij Blauw-Wit. Hij heeft me al een paar keer eerder geprobeerd te halen en probeerde het nu voor een derde keer. Drie keer is scheepsrecht en anders was ik nooit van het afgekomen”, grapt el Guebli.

“Ik miste Amsterdam. Ik heb altijd bij Blauw-Wit gespeeld en ook bij DCG. Dus ik was hier niet meer zo happy. Ik ken veel jongens bij OSV dus dit was een goede stap.”, vervolgt el Guebli zijn verhaal.

Rachid el Guebli2

El Guebli hoopt volgend seizoen met OSV uit te komen in de zaterdag tweede klasse. Maar daarvoor moet de ploeg van Kai Meeuwsse zich via de nacompetitie nog veel plaatsen. El Guebli heeft er wel vertrouwen in dat de Amsterdammers het gaan redden. “Ik ben al wezen kijken en toen wonnen ze met 6-1 van IJmuiden. Er werd bij vlagen heel goed gevoetbald.”

Of El Guebli volgend seizoen eerste keeper wordt bij OSV is nog maar de vraag. “René Keijser heeft het vorig seizoen erg goed gedaan. Ik begin bij OSV weer op nul en moet het zelf laten zien. Op dit moment is er geen reden om René te wisselen dus hij heeft een kleine voorsprong. Maar ik weet zeker dat ik mijn kansen ga krijgen en dan moet ik me laten zien. Ik ga mijn best doen om eerste keeper te worden en stiekem verwacht ik dat ook een beetje. Ik heb daar het talent voor. En mocht ik toch tweede keeper worden dan ga ik zo hard mogelijk werken om toch eerste keeper te worden. Ik denk dat een concurrentiestrijd binnen de selectie goed is om iedereen scherp te houden en aan een chagrijnige tweede keeper heeft niemand iets.

Verslag: Jurgen Boegborn

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)