Rachid El Yaghmouri dankt zijn team

Rachid El Yaghmouri mag zich minimaal voor een week koploper noemen in het BvCM topscorerklassement. Met zijn drie goals tegen Purmerend afgelopen zondag verdrong hij zowel Dennis Kaars als Paul Bekker in de kop van het klassement. Als het aan El Yaghmouri ligt komen er nog wel een paar bij. Toch is hij bescheiden. Hij dankt vooral zijn team dat ze achter hem zo goed voetballen.

El Yaghmouri voetbalde zijn jeugd bij DWV en OSV. In de senioren deed hij dat voorheen bij hetzelfde DWV en bij VVA/Spartaan. Nu is hij voor het tweede seizoen de spits van OFC en kan zelfs meteen voor de tweede keer promoveren. OFC staat momenteel tweede in de zondag 2e klasse A, op slechts een punt van de koploper. Met 14 doelpunten uit 13 wedstrijden scoort Yaghmouri dus gemiddeld iedere wedstrijd. Maar zoals gezegd, hij dankt vooral zijn team.

Yaghmouri:’Het team staat goed achter me. Er heerst een goede sfeer en we hebben veel kwaliteit in huis.’

Toch weet Yaghmouri ook wel wat zijn eigen kwaliteiten zijn.
Yaghmouri:’Ik heb een goede actie en ben behoorlijk snel. Ik wordt vaak de diepte ingestuurd. Scoren doe ik alleen met mijn voeten, hoewel ik afgelopen zondag met mijn hoofd scoorde. Dat was wel uniek. Penalty’s neem ik wel altijd. Ik hoop dat ik er nog wat meer doelpunten kan maken in de rest van dit seizoen. We willen voor het kampioenschap gaan en als ik daar mijn steentje aan kan bijdragen is dat mooi.’

Paul Bekker van JOSWatergraafsmeer en Dennis Kaars van Ajax zullen dus in de achtervolging moeten op de nieuwe leider in het klassement. Het is uitermate spannend wie er uiteindelijk naar Barcelona mag.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!