Raily Ignacio (AFC) vindt scherpte terug tegen FC Lienden

Na enkele weken te hebben drooggestaan, heeft Raily Ignacio tegen FC Lienden zijn doelpuntenproductie van dit kalenderjaar verdubbeld. De spits van tweededivisionist AFC was met twee treffers belangrijk in het met 4-1 gewonnen duel.

Ignacio weet zelf ook dat het, gekeken naar zijn doelpunten, de laatste weken niet al te best was. Sinds de winterstop scoorde hij slechts twee keer: tegen Jong Almere City en De Treffers. Voor zichzelf probeerde hij de rust te bewaren. “Ik loop al een tijdje mee en heb meer periodes gehad dat ik even niet scoorde. Je ziet het op elk niveau en bij elke spits gebeuren. Dan moet je gewoon doen waar je goed in bent: belangrijk zijn voor het team. Dat hoeft niet alleen met goals te zijn. Ignacio is maar één van de. De teamprestatie staat voorop. Als een ander scoort, ben ik net zo blij.”

Zo gunt de spits ook zijn maatje Yordi Teijsse de doelpunten. De aanvallende middenvelder was de afgelopen weken de grote man en opende tegen FC Lienden de score. Na drie minuten kopte hij raak uit een voorzet van Melvin Grootfaam. Lang kon AFC niet genieten van de vroege voorsprong, want binnen tien minuten kwam FC Lienden dankzij Salim Mansouri op gelijke hoogte: 1-1.

In de eerste helft kon AFC nog niet imponeren tegen de degradatiekandidaat. Na de rust was het niet veel beter. Wel slaagde Teijsse erin de voorsprong te herstellen, nadat hij de bal oppikte toen een schot van Ignacio gekeerd werd. “Hij doet het vrij aardig en scoort erop los. Ik was het voor de winter, nu is hij de man. Ik gun het hem”, zegt de clubtopscorer over zijn kompaan in de aanval. “Uiteindelijk helpen we het team ermee.”

Halverwege de tweede helft hielp FC Lienden-middenvelder Abdel Metalsi de thuisploeg een handje door iets te opzichtig zijn tweede gele kaart te incasseren. Vanaf dat moment was het geen wedstrijd meer. Binnen zes minuten liep AFC uit naar een comfortabele 4-1 eindstand. Eerst kopte Ignacio raak, vrij snel daarna tekende hij na een goede actie voor zijn negentiende doelpunt van dit seizoen.

Bij beide treffers kwam er wat ontlading los. “Ik heb weken niet gescoord, natuurlijk ben ik blij.” Door de ruime zege behoudt AFC de koppositie, hoewel het nog steeds niet eenvoudig ging. Daar heeft Ignacio wel een verklaring voor. “Elke ploeg probeert punten te sprokkelen, jongens van Lienden willen zichzelf in de kijker spelen. En iedereen wil van de koploper winnen. Je moet gewoon knokken. Bij de andere clubs gaat het ook niet super. De punten tellen. Hoe maakt niet uit.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Tweede Divisie.

Foto’s Tom Poederbach

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC