Raily Ignacio bezorgt AFC lijfsbehoud en periodetitel

AFC heeft zich op de laatste speeldag in de Tweede Divisie verzekerd van een langer verblijf op het hoogste niveau van het amateurvoetbal. De ploeg van Andre Wetzel boekte dankzij een treffer van Raily Ignacio een nipte 0-1 zege op Excelsior Maassluis en wist daarmee zelfs de derde periode te winnen.

In de eerste helft viel er op sportpark Dijkpolder nog weinig te beleven. Beide ploegen hadden baat bij een punt en leken hier dan ook op te spelen. De eerste mogelijkheid van het duel was na ruim een kwartier spelen voor AFC. Spits Raily Ignacio wist de bal niet tussen de palen te koppen en mikte te hoog. Excelsior Maassluis wist voor eigen publiek zelfs helemaal geen kansen te creëren.

De grootste kans van de eerste helft was zeven minuten voor rust voor AFC. Doelman Jesse Lub redde knap op een inzet van Milan Hoek. Hoewel de thuisploeg niets wist te creëren werd het vlak voor rust toch ineens gevaarlijk. AFC-doelman Joey Potveer hield Vincent van den Berg met moeite van scoren af, waardoor beide ploegen met de brilstand op het bord gingen rusten.

In de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. Beide ploegen speelden, mede door de hitte, in een laag tempo. Tien minuten na rust kreeg AFC een uitgelezen kans om de score te openen. Matthijs Jesse gaf de bal op een presenteerblaadje aan Ignacio, maar de spits schoot veel te slap in. Hierdoor kon Lub op het laatste moment nog redding brengen voor Excelsior Maassluis.

Ignacio maakte twaalf minuten later zijn fout meer dan goed door de formatie van Wetzel op een terechte 0-1 voorsprong te zetten. Op aangeven van Melvin Grootfaam wist de spits de bal via de handen van Lub binnen te werken. Excelsior Maassluis zette hier weinig tegenover. Pas in de slotfase ging de thuisploeg serieus op zoek naar de gelijkmaker. Niels Redert kopte bijna raak en Potveer redde moeizaam op een schot van Van den Berg. AFC trok de voorsprong echter vrij eenvoudig over de streep.

AFC wist door de overwinning de derde periode te winnen, waardoor de Amsterdammers direct geplaatst zijn voor het KNVB bekertoernooi en geen voorrondes hoeven te spelen. Kijk hier voor de uitslagen en de eindstand in de Tweede Divisie.

Foto: Tom Poederbach

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC