Home / Algemeen / Rainer Sion hakt de knoop door en neemt pauze van één jaar

Rainer Sion hakt de knoop door en neemt pauze van één jaar

Rainer Sion stopt één jaar met voetballen. De 31-jarige middenvelder had meerdere aanbiedingen en twijfelde tot vlak voor de deadline over zijn toekomst. Hij kiest er nu voor om het voetbal even te laten voor wat het is.

Sion speelde de afgelopen twee seizoenen bij zondag tweedeklasser Hoofddorp. Aanvankelijk leek het erop dat hij naar Blauw-Wit/Beursbengels zou vertrekken. ”Ik ben een tijdje met die club bezig geweest. Ik ken een hoop spelers en die wilden me er graag bij hebben. Het leek me prima om met hen een niveautje lager te spelen op de zaterdag. Ze zouden het voorleggen aan de trainer (Dave Samson red.). Uiteindelijk hoorde ik maar niks en ging het niet door.”

En dus moest Sion op zoek naar een andere club. Maar ondertussen twijfelde hij ook of hij überhaupt aan het volgende seizoen wilde beginnen vanwege een knieblessure. ”Als eerste heb ik gesproken met Bart Jansen van Pancratius. Ik kwam tot de conclusie dat dit geen verbetering was ten opzichte van Hoofddorp. Vervolgens werd ik benaderd door Danny van der Moot van DCG, die ik nog ken van mijn periode bij Blauw-Wit Amsterdam. Ik twijfelde erg lang tussen stoppen of me inschrijven bij DCG. Toen ik dat laatste wilde doen waren ze al voorzien van versterking. Op het allerlaatste moment kwam AGB nog in beeld maar er was geen tijd meer om alles te regelen. Ik legde me neer bij het feit dat ik één jaar niet zou voetballen.”

sion
Foto: Ton Hofstra

Sion raakte vlak voor het einde van het seizoen geblesseerd aan zijn knie in de wedstrijd tegen Legmeervogels. ”Ik heb toen doorgespeeld omdat we toen net met een goede serie bezig waren. Hierdoor is de blessure waarschijnlijk erger geworden. Ik moet me nog verder laten onderzoeken. Ik wil het aankomende jaar gebruiken om weer fit te worden en meer tijd aan mijn privéleven te besteden. Ik heb ook de ambitie om trainer te worden dus het volgen van een trainerscursus behoort ook tot de mogelijkheden. Ik sta nog ingeschreven bij Hoofddorp dus misschien kan ik als alles meezit in december weer mee gaan trainen. Al is het maar om mijn conditie op peil te houden. Het is wel de bedoeling dat ik na volgend jaar weer serieus ga voetballen. Ik zie wel wat er op me afkomt.”

Foto boven: Minke Wiggerink