Home / Algemeen / Ralf Fenne blij verrast met goede start van Pancratius: “Ik had het eigenlijk ook niet verwacht”

Ralf Fenne blij verrast met goede start van Pancratius: “Ik had het eigenlijk ook niet verwacht”

Pancratius is prima gestart in de tweede klasse B. In de eerste twee wedstrijden won het van DCG (2-1) en Quick 1890 (3-4) en staat het op een gedeelde eerst plaats met vijf andere ploegen. Rick van Veen en Ralf Fenne scoorden allebei drie keer tot nu toe en zijn daarmee verantwoordelijk voor de totale productie van Pancratius.

“Ik had het eigenlijk zelf ook niet verwacht”, erkent Fenne. “Er zijn een paar belangrijke jongens weg (zoals bijv. Bobby Bosma naar Ajax zaterdag en Omar El Aamrani naar AGB, red.) en er zijn ook veel nieuwe jongens bij. Bovendien hadden we een moeizame voorbereiding, dus het was afwachten hoe we het zouden doen”, blikt Ralf Fenne terug op de start van het seizoen.

De overwinningen tegen DCG en Quick 1890 werden allebei met een miniem verschil gewonnen. Maar Fenne ziet progressie bij het team: “Tuurlijk scoorden we tegen DCG pas in de laatste minuut. Maar ik vond ons toen goed spelen en ook tegen Quick hadden we het betere van het spel. De tegengoals in die wedstrijd waren door een fout en een eigen goal. Uiteindelijk lopen we uit naar 2-4. Zij scoren er dan nog eentje in de slotfase, maar toen floot de scheids gelijk af.”

Na de 2-1 tegen DCG bedankt Ralf Fenne Rick van Veen voor zijn assist
Na de 2-1 tegen DCG bedankt Ralf Fenne (nr 10) Rick van Veen (l) voor zijn assist

Dat hij en Rick van Veen tot nu toe verantwoordelijk zijn voor de totale productie van Pancratius vindt Fenne geen toeval. “Voorgaande jaren was ik natuurlijk al topscorer en de kwaliteiten van Rick zijn ook bekend. Maar het zal heus niet zo blijven. Er zijn veel jongens die bij ons kunnen scoren.”

Een mooie start dus voor Pancratius, maar aan doelstellingen wil Fenne zich nog niet wagen. “We moeten gewoon lekker doorgaan. Als we zondag van NVC winnen staan we al negen punten op hun voor (NVC verloor beide competitieduels, red.). Maar pas als we alle tegenstanders hebben gehad kunnen we echt zeggen waar we staan. We moeten nu nog niet aan doelstellingen denken.” Op een herhaling van het vorige seizoen, waarin Pancratius een reeks van acht nederlagen op rij had en zich pas op de laatste speeldag veilig speelde, hoeven we van Fenne echter niet te rekenen. “Daarvoor zijn we wel te goed”.

Kijk hier voor de stand en het programma in de zondag tweede klasse B.

Tekst: Koen Vanhellemont

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)