Ralf Fenne leidt Pancratius naar overwinning op NVC

In de zondag tweede klasse B heeft Pancratius optimaal geprofiteerd van de nederlaag van Abcoude bij AGB. NVC werd met 4-2 aan de kant gezet en zo klom Pancratius naar de tweede plaats. Na een moeizame eerste helft, waarin het ook op achterstand kwam, ging het in de tweede helft lopen bij de ploeg van Bart Jansen. Ralf Fenne werd de man van de wedstrijd met twee doelpunten en evenzoveel assists.

Pancratius had in de eerste 45 minuten veel last van de harde wind. “We hadden hem tegen. We creëerden bijna geen kansen”, zegt Fenne. NVC nam zelfs de leiding na een fout van Stijn Morsch. De doelman van Pancratius schatte een vrije trap van Mick Stefels verkeerd in. Morsch zat er nog wel aan maar dit was niet genoeg om een doelpunt te voorkomen: 0-1. Met deze stand zochten beide ploegen de kleedkamers op.

Met de wind in de rug zou Pancratius de wedstrijd al snel om weten te draaien. De zo gewenste gelijkmaker liet niet lang op zich wachten. Nadat Gianni Oosterhoff werd gevloerd in het strafschopgebied kon Fenne zijn eerste treffer van de middag maken. Even later was Fenne de aangever bij het doelpunt van Dominique Sweers. Met zijn kopbal zorgde hij ervoor dat Pancratius voor het eerst op een voorsprong kwam.

Toen Fenne een kwartier voor tijd er 3-1 van maakte leek de wedstrijd gespeeld. Hij bekroonde een mooie pass van Lionel Grootfaam en liet de doelman kansloos. De vreugde bij Pancratius was echter van korte duur want een paar minuten deed NVC alweer wat terug. Jeroen Beerthuizen zorgde ervoor dat de wedstrijd weer spannend werd. Pancratius hield stand en zou in de slotfase een einde maken aan alle onzekerheid. De rollen waren dit keer omgedraaid want op aangeven van Fenne was het Grootfaam die raak kopte: 4-2.

Pancratius kan volgende week goede zaken doen als het weet te winnen van Abcoude. “We hebben nog wat goed te maken. Eerder dit seizoen verloren we met 0-3”, aldus Fenne. “Gelukkig doet die vleugelaanvaller niet mee vanwege een blessure (Gioney Capello, red.). In die wedstrijd ging alles over zijn kant. Met een gelijkspel zijn we niet tevreden want naast Abcoude zijn er nog twee ploegen waarmee we rekening moeten houden. Het gat met AGB is groot dus wij richten ons nu op het behouden van de tweede plaats.”

Bekijk hier de andere uitslagen, de stand en het programma in de zondag tweede klasse B.

Foto’s: Hans van Dijk