Ralph Jurka van NFC naar Sporting Martinus

Ralph Jurka vertrekt bij NFC. De 22-jarige aanvaller maakt de overstap naar plaatsgenoot Sporting Martinus. Met NFC eindigde Jurka op een vijfde plaats in de zondag vierde klasse F en na de zomer gaat de aanvaller met Martinus de derde klasse in.

“Het is met NFC helaas niet gelukt, alleen wilde ik wel graag een niveau hoger gaan spelen”, verklaart hij zijn keuze voor Sporting Martinus. “Ik had ook andere aanbiedingen op zak, maar Martinus is lekker in de buurt en we komen waarschijnlijk in een competitie waarin veel streekderby’s worden gespeeld.”

De Amstelveners promoveerden afgelopen seizoen naar de derde klasse, nadat de ploeg van Ron Gerlof kampioen was geworden in de vierde klasse F. Als promovendus acht Jurka zijn nieuwe club niet kansloos in de derde klasse. “Ik denk dat het wel mogelijk is om een periodetitel te veroveren. Je weet niet hoe de andere ploegen zich versterken en hoe het seizoen zal verlopen, maar ik denk dat de top van de vierde klasse niet onder hoeft te doen in de derde klasse.”

In de competitie moest Jurka de onderlinge confrontaties tussen NFC en Sporting Martinus aan zich voorbij laten gaan. “Ik heb dit seizoen beide wedstrijden tegen Martinus moeten missen door een blessure en een schorsing. Ik denk dat ik vooral ben opgevallen door mijn goals en assists. Ook ken ik wel een paar jongens bij Martinus. Voor volgend seizoen is het belangrijkste dat ik veel wedstrijden kan spelen en daarnaast wil ik gewoon veel plezier en doelpunten maken.”

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto: George Melchers

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)