Randill Verwey (De Dijk) houdt vertrouwen in goede afloop: “Altijd in blijven geloven”

Toen De Dijk met een volledig nieuwe groep aan het seizoen in de Derde Divisie begon, was er alleen de hoop dat ze zich zouden kunnen bewijzen. Inmiddels is daar ook het vertrouwen bijgekomen dat ze het daadwerkelijk kunnen. Geen beter moment om dat te laten zien dan in de Amsterdamse derby tegen Ajax.

De vraag hoeveel vertrouwen Randill Verwey erin heeft dat De Dijk zich nog kan handhaven, heeft hij inmiddels al vaker gekregen. Zijn antwoord blijft hetzelfde. “Ik zal gek zijn als ik zou zeggen dat ik geen vertrouwen meer heb. Je moet er altijd in blijven geloven, hoe onwaarschijnlijk het ook kan zijn. Helemaal als aanvoerder zijnde. Je moet blijven vechten, tot de laatste minuut en de laatste wedstrijd. Het zou voor Amsterdam heel zonde zijn als De Dijk voor het tweede jaar op rij degradeert. Het is aan ons om de eer hoog te houden en daar gaan we alles aan doen.”

Foto: Dini Spil

De 25-jarige middenvelder, afgelopen zomer overgekomen van Zeeburgia, was in de eerste ontmoeting met Ajax (1-1) nog trefzeker. Zo’n vijf maanden later is er volgens hem – de ranglijst buiten beschouwing – een hoop veranderd. De Dijk is een hechter geheel geworden, spelers begrijpen elkaar beter en prestaties komen steeds dichterbij. “In het begin was er alleen hoop, nu hebben we ook vertrouwen. We weten wat er op dit niveau wordt gevraagd. Het is inmiddels wel twee voor twaalf. Tijd om te winnen. We kunnen niet meer, zoals Ajax tegen Real Madrid, zeggen: goed gespeeld. Daar moeten we stappen in maken.”

Voor de Amsterdamse derby wijst Verwey de bezoekers aan als favoriet. Niet zo gek ook gezien het verschil op de ranglijst: de nummer zeventien tegen nummer dertien. “Zij zullen zich altijd indekken, net als andere tegenstanders, dat ze De Dijk niet onderschatten. Maar stiekem zal er ergens iets van nonchalance insluipen. Daar moeten wij van profiteren en ze op eigen veld kapot maken.”

De Dijk kan de punten bovendien goed gebruiken. Slechts één keer werd er gewonnen: 1-4 bij ASWH. Inmiddels lijkt nacompetitievoetbal om het vege lijf te redden het hoogst haalbare voor de nummer voorlaatst. Mocht dat lukken, staat het volgens Verwey gelijk aan kampioen worden. “Dat zal ook zo voelen, zeker als je kijkt naar hoe we zijn gestart. Wanneer wij erin blijven, gaan we een feestje vieren.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)