Randy Hondius (Argon) kiest voor de ambities van HBOK

Zaterdag tweedeklasser HBOK heeft zich voor komend seizoen versterkt met Randy Hondius. De 21-jarige linksback komt over van eersteklasser Argon en zocht een club in de buurt vanwege zijn drukke werkzaamheden. Hondius is de zevende aanwinst voor HBOK.

“Mijn collega Joey Noordenbos had al aangegeven terug te keren naar HBOK en hij wist dat ik weg zou gaan bij Argon”, zegt Hondius, die zo werd gepolst voor een vertrek naar Zunderdorp. “Ik heb het erg druk met mijn werk en dat belemmerde mij een beetje bij Argon. Ik zocht naar een club in de buurt en HBOK is vijf minuten van mijn huis in Amsterdam-Noord vandaan. Dat is een stuk fijner.”

De verdediger doorliep de jeugdopleiding van FC Volendam en belandde via FC Lienden en Noordwijk bij Argon. Hondius heeft voldoende Hoofdklasse-ervaring, maar zal komend seizoen in de tweede klasse te bewonderen zijn. “Natuurlijk zal dat even wennen zijn. Ik laat het op me afkomen. We willen in ieder geval hoog eindigen en dat moet ook wel lukken met de groep die we krijgen.”

HBOK strijdt nog mee om de derde periode in de zaterdag tweede klasse A, dus de kans is nog aanwezig dat de Zunderdorpers terugkeren in de eerste klasse. “En mocht dat niet lukken is de doelstelling voor volgend seizoen al bekend: zo snel mogelijk promoveren. Met de aangekondigde versterkingen kunnen we een goed seizoen draaien. De ambitie van HBOK heeft me ook overtuigd om te komen.”

Foto boven: Sport in beeld

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)