Ray Semmoh na twee seizoenen CTO ’70 op zoek naar iets nieuws

Trainer Ray Semmoh gaat na twee seizoenen bij het zaterdagelftal van CTO ’70 op zoek naar een nieuwe uitdaging. Die uitdaging ziet hij niet meer bij de zaterdag derdeklasser, waarmee de oefenmeester momenteel strijdt voor lijfsbehoud.

Na twee seizoenen bij FC Amsterdam besloot Semmoh in 2014 om een zaterdagelftal bij CTO ’70 op te starten. Een groot deel van zijn spelersgroep maakte ook de overstap naar Duivendrecht. “Ik werk al een hele tijd met deze spelers. Ik zie er nu weinig uitdaging in om deze spelers nog beter te maken, dus is dit een moment om te stoppen”, is de oefenmeester zichzelf bewust.

De tegenvallende uitslagen, een laatste plaats in de zaterdag derde klasse B en vier maanden zonder overwinning, spelen niet zozeer een rol voor de keuze van Semmoh. “We wisten dat het moeilijk zou worden. Vorig seizoen zijn we zesde geëindigd in de vierde klasse, maar wisten we via de nacompetitie te promoveren. Toen konden we ook telkens niet winnen van de topploegen en nu is het verschil nog groter.”

“Kwalitatief horen wij in de derde klasse thuis”, meent Semmoh. “Ik denk wel dat, als er meer (trainings)arbeid werd geleverd door de spelers, er meer had ingezeten dan slechts zeven punten. Toch denk ik nog steeds dat wij ons zullen handhaven.”

In de strijd om lijfsbehoud gaat de oefenmeester alvast op zoek naar een nieuwe uitdaging voor komend seizoen. “Ik wil een club met iets meer ambitie. CTO ’70 heeft niet zo nodig de drang om hogerop te gaan. Dat kan als hoofdtrainer, maar bijvoorbeeld ook als stagiair.” Semmoh houdt zijn opties open. “Misschien trekt ik mijn voetbalschoenen weer aan en blijf ik bij CTO ’70 als speler. Ik ben nog fit en dat is een hele serieuze optie.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)