Home / slideshow / Ray Semmoh volgt Willems op bij Zeeburgia
Ray Semmoh

Ray Semmoh volgt Willems op bij Zeeburgia

Ray Semmoh is de nieuwe hoofdtrainer van Zeeburgia. De oefenmeester volgt Menno Willems op die overstapt naar Real Sranang.

Jeugddoorstroming

De ervaren trainer wist dat Zeeburgia zonder trainer zat en was blij dat de club bij hem terechtkwam. “Ik ben oud-speler van Zeeburgia en heb ruime ervaring als trainer”, legt Semmoh uit. “Bovendien ben ik met twee verschillende clubs twee keer gepromoveerd en heb ik met JOS Watergraafsmeer ruime ervaring met jonge spelers, dus ik heb alle aspecten om bij deze club te slagen.”

De Amsterdamse voetbalvereniging hoopt, onder meer door de overstap naar de zaterdag, met het behoudt van de jeugdspelers stappen te zetten. “Zeeburgia heeft een jeugd die op hoog niveau speelt. De afgelopen jaren is het niet gelukt om een goede doorstroming te krijgen vanuit de jeugd naar de senioren. Een van mijn taken is om te zorgen dat het eerste elftal resultaten gaat halen, wat ervoor moet zorgen dat er meer mensen naar het sportpark komen. Op ons nieuwe complex is alles aanwezig om een goede voetbalsfeer te krijgen met ons eerste elftal, dus dan is het leuk als er ook jeugdspelers doorbreken.”

Promotie

Semmoh heeft veel vertrouwen erin dat het elftal volgend seizoen goede resultaten gaat boeken. “Zeeburgia is een van de grootste clubs van Amsterdam, alleen met het eerste elftal werd niet goed gepresteerd. Er hoeven echter maar een aantal goede spelers te komen of wat goede resultaten te worden geboekt, en dan kan het zomaar omslaan naar positieve resultaten. Dan maak je snel stappen.”

Volgend seizoen schuiven er volgens Semmoh in ieder geval een aantal jeugdspelers door naar het eerste elftal. “Er komen van de Onder 19 en Onder 21 een aantal spelers naar de zaterdagselectie toe. Vanuit mijn netwerk hoop ik bovendien wat spelers naar Zeeburgia te brengen. Daarmee gaan we proberen om zo hoog mogelijk te komen en te strijden voor promotie”, aldus Semmoh.

Tekst: Jordi
Foto: Zeeburgia

Zeeburgia-bestuur stelt zich alsnog herverkiesbaar

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)