fbpx
Home / Algemeen / Raymond Manuputty strijkt na wereldreis neer bij Swift

Raymond Manuputty strijkt na wereldreis neer bij Swift

Na zeven maanden aan de andere kant van de wereld te zijn geweest, pakt Raymond Manuputty het voetballen komend seizoen op bij zaterdag Hoofdklasser Swift. De 28-jarige rechtsback droeg hiervoor jarenlang het shirt van Noordwijk.

Tijdens zijn wereldreis dacht Manuputty aan Swift als mogelijk nieuwe club, gezien zijn verhuizing naar Amsterdam. Zo kwamen er meerdere berichtjes binnen van oud-ploeggenoot Guido Moelee (“we kunnen het nog altijd goed met elkaar vinden”) die hem probeerde te overtuigen en trof hij geheel toevallig op een markt in Sydney verdediger Mathieu Christianen. “Een paar maanden daarvoor had ik hem leren kennen. We hebben een aantal keer afgesproken en een leuke tijd gehad in Australië”, zegt Manuputty. “Hij vertelde ook over Swift, dat het een mooie club voor mij zou zijn.”

Na Australië, waar hij vier maanden verbleef om daar te wonen en werken, bracht zijn reis hem in Nieuw-Zeeland, Indonesië (allebei een maand) en als slotstuk een paar weken Japan. “Daar was het klaar en het geld op.” Eenmaal terug in Nederland had Manuputty een goed gesprek met Swift. Een terugkeer bij Noordwijk, waar hij jarenlang speelde, was eventueel ook een optie. “Ik heb daar hele mooie jaren gehad, maar ik wilde liever dichterbij huis voetballen. Ik woon echt om de hoek bij Swift. Het is lekker om eens lopend naar de training te kunnen.”

In de jaren dat de verdediger tegen Swift speelde, kreeg hij een goed beeld van de club. “Een mooie locatie zo in Amsterdam-Zuid, een voetballende ploeg. Dat spreekt mij aan. En het is altijd gezellig daar.” Hoewel Manuputty een jaar lang geen wedstrijd heeft gespeeld, hoeven de supporters van de Hoofdklasser zich geen zorgen te maken over zijn fitheid. “Ik ben echt een sportdier. Ook tijdens mijn reis, zeker in Australië, heb ik veel gesport. Vanaf het moment dat ik terug ben gekomen, heb ik het weer opgepakt. Voetballen, tennissen vind ik ook leuk om te doen. Ik ben straks topfit.”

Foto: José Mol | Raymond Manuputty in 2017 namens Noordwijk tegen Swift

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)

Send this to a friend