Home / Algemeen / Real Sranang krijgt punten in mindering na succesvol beroep terug

Real Sranang krijgt punten in mindering na succesvol beroep terug

Real Sranang heeft de rode lantaarn van de zondag derde klasse C weer overgedragen aan Zwanenburg. De club kreeg twee punten in mindering, maar na beroep van de Amsterdammers is deze straf teruggedraaid door de KNVB.

Na enkele ongeregeldheden tijdens het duel tegen Bloemendaal (3-2, 18 november) werd de club gestraft met twee punten in mindering. Hier werd Real Sranang niet van op de hoogte gesteld, omdat de KNVB alle informatie naar een verouderd e-mailadres had gestuurd. “Al twee seizoenen hebben wij een mailadres eindigend op .nl, terwijl zij het naar .com hebben gestuurd. Hun mail is nooit binnen gekomen”, zegt bestuurslid Glenn Rudge. Omdat de club dit kon aantonen, werd het bezwaarschrift alsnog geaccepteerd.

Hierin gaf het bestuur van de club aan dat spelers zich tegen Bloemendaal gediscrimineerd voelden, waar er in de straf juist gesproken werd van bedreigingen richting de scheidsrechter. “Maar dan moet de KNVB eerst kijken naar hoe het voor onze spelers was”, vervolgt Rudge. De puntenstraf werd ongedaan gemaakt, al bleef de schorsing voor aanvoerder Virgil Spier (zes wedstrijden) wel staan. De verdediger ging hier ook niet tegen in beroep en heeft inmiddels al twee duels uitgezeten. “Anders zou de schorsing nog hoger uit zijn gevallen.”

Nu Real Sranang de twee punten weer terugheeft, is de promovendus naar de voorlaatste plaats gestegen. De voorsprong op hekkensluiter Zwanenburg bedraagt twee punten. Volgende week wacht voor de Amsterdammers een pikante ontmoeting wanneer concurrent Bloemendaal op bezoek komt. “De afgelopen weken hebben we intensieve meetings met onze spelers gehad en aangegeven wat wij van ze verwachten. Dat die wedstrijd tegen Bloemendaal straks goed verloopt.”

Kijk hier voor de actuele stand in de zondag derde klasse C.

Foto: Mario Wormhoudt