Home / slideshow / Real Sranang lanceert ambitieus vrouwenteam

Real Sranang lanceert ambitieus vrouwenteam

Real Sranang gaat komend seizoen met een ambitieus vrouwenteam aan een damescompetitie deelnemen. Binnen een aantal jaren moet dit team de Hoofdklasse bereiken, stelt bestuurder Lilian Panka: “We willen de meiden simpelweg de mogelijkheid bieden om zichzelf te verbeteren en door te groeien.”

“We hebben al jaren een vast team dat meedoet aan het WK Nederland”, vertelt Panka over de aanleiding van het opzetten van een vrouwenteam. “Die meiden wilden we graag bij elkaar houden, omdat ze al zes tot zeven jaar een hecht team vormen. Bovendien hebben we een stichting opgezet om de voetbaltalenten van jonge meiden te ontwikkelen, dus daar past dit initiatief eveneens goed bij.” Na de zomer spelen de meiden dus officieel in een damescompetitie. “Het was onze wens om in de tweede klasse te starten, maar we zijn desondanks in de derde klasse geplaatst. Dat vind ik jammer, dus daarom ben ik nog altijd met de bond in gesprek om dat toch te veranderen. Als we de meiden gemotiveerd willen houden, dan moeten ze wel kunnen strijden. Anders raken we ze kwijt. We hebben meiden van 18 tot 19 jaar, die nog echt stappen vooruit kunnen zetten.”

De meiden uit de selectie hebben zo’n niveau dat zij al regelmatig stages lopen bij profclubs. “Twee meiden uit onze groep lopen stage bij Gent. Eentje is al aangenomen, dus we raken de meiden al kwijt voordat de competitie is begonnen”, vertelt Panka begripvol. “Er hebben ook een aantal meiden van 17 tot 18 bij ons aangesloten. Daar ligt onze focus, want de jongere meiden moeten op termijn in staat zijn om het van de oudere meiden over te nemen. Dat is ook het streven van de club, zodat we uiteindelijk kunnen eindigen in de Hoofdklasse.” Tot nu toe heeft Real Sranang één team ingeschreven. “De komende twee tot drie weken gaan we eerst kijken wat de animo is, waarna we mogelijk een tweede team inschrijven. Het wordt echter geen Onder 17, want de jongere meiden moeten gewoon kunnen meedoen met de oudere vrouwen. Ze zijn namelijk talentvol.”

Tekst: Jordi Smit

Menno Willems vervolgt trainerscarrière bij Real Sranang

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)