Real Sranang loopt na spectaculaire zege op Swift in op koploper Martinus

In Amsterdam-Oost heeft Real Sranang in een enerverend duel van Swift gewonnen. De promovendus poetste een 0-2 achterstand weg en maakte in de tweede helft het verschil. Het duel eindige uiteindelijk in een 4-3 zege voor het elftal van Harvey Esajas. Doordat Sporting Martinus punten verspeelde is de achterstand van Real Sranang op de koploper van de zondag vierde klasse F nog maar twee punten.

Swift was het eerste half uur de bovenliggende partij. Nadat het elftal uit Amsterdam-Zuid in de openingsfase een enorme kans onbenut liet, was het na een kwartier wel raak. Jeroen Acda schoot een vrije trap vanaf twintig meter tegen de touwen. Na de openingstreffer bleven de bezoekers de overhand houden. Swift-middenvelder Daan Wessels verdubbelde de voorsprong in de 25ste minuut door van dichtbij binnen te tikken.

Na de 0-2 zat Real Sranang er feller op en had het vaker de bal, zonder echt gevaarlijk te worden. Toch viel de aansluitingstreffer vlak voor de pauze. Virgil Lieuw-a-Soe kon alleen op doel af en schoot in de korte hoek raak. Met een 1-2 stand zochten beide elftallen de kleedkamers op.

In de tweede helft bracht de thuisploeg Geoffrey Verwey binnen de lijnen. Deze wissel zorgde voor meer vertrouwen en voetballend vermogen bij Real Sranang. Swift werkte keihard voor een goed resultaat waardoor er zich een heerlijk voetbalgevecht ontspon. Het spel golfde op en neer en treffers konden niet uitblijven. Via een rebound en een intikker van Jurgen Daniel bogen de gastheren de achterstand snel om in een 3-2 voorsprong. Swift bleef knokken en was een paar keer dicht bij de 3-3, maar Real Sranang-doelman Kevin Zorgvol wist de gelijkmaker met kunst- en vliegwerk te voorkomen.

Tien minuten voor tijd moest Swift met tien man verder nadat Thomas Terstegen zijn tweede gele kaart ontving. Real Sranang leek uit te lopen naar 4-2 door een doelpunt van Daniel, alleen werd deze afgekeurd wegens buitenspel. Niet veel later breidde Verwey alsnog de score uit. De bezoekers gaven niet op en kwamen via een strafschop van Wessels terug tot 4-3. Er was voor Swift echter te weinig tijd over om de gelijkmaker op het scorebord te krijgen. Zo eindigde het spectaculaire duel in een 4-3 zege voor Real Sranang.

Omdat Sporting Martinus op eigen veld verrassend gelijkspeelde tegen laagvlieger DIOS (0-0), is Real Sranang de koploper tot op twee punten genaderd. De Amsterdammers delen de tweede plek in de zondag vierde klasse F met RKDES, maar hebben wel een beter doelsaldo. Swift blijft zesde staan.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag vierde klasse F.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!