Real Sranang maakt hardhandig eind aan titelkansen NFC

Voor NFC is de kans op het kampioenschap in de zondag vierde klasse F behoorlijk geslonken. De ploeg van Ruud Visser ging op bezoek bij Real Sranang hard onderuit en werd door een 5-1 nederlaag meteen gepasseerd op de ranglijst. Beide teams staan, samen met RKDES, op zeven punten van koploper Sporting Martinus.

Real Sranang begon erg sterk aan de wedstrijd en kwam binnen het kwartier op voorsprong. Een hoekschop werd door Sainey Faal binnen gekopt: 1-0. NFC kon niets terugdoen en zag de achterstand verdubbeld worden door een goed uitgespeelde actie van Jurgen Daniel. De Amsterdammers maakten optimaal gebruik van de zwakke verdediging van de gasten en kwamen nog voor de rust zelfs op 3-0. Een snelle tegenaanval werd door Gamaliël Gefferie verzilverd.

_DSC7115

Na een uur spelen leek NFC, dat tot dat moment aanvallend nog weinig had laten zien, iets terug te doen, maar een strafschop werd gestopt door doelman Gregorey Kerk. Nog geen vijf minuten later was het aan de andere kant wel raak en vergrootte Wilson Alfaisie de voorsprong. Hassan Makdan benutte namens de gasten nog een strafschop voor de eer, maar dat was ook meteen alles. De eindstand werd uiteindelijk door Daniel op 5-1 bepaald in het voordeel van Real Sranang.

_DSC6955

Zowel Real Sranang (24 april) als NFC (8 mei) krijgt Sporting Martinus nog, maar het zal lastig worden om de achterstand van zeven punten goed te maken op de Amstelveense koploper. “Onze aandacht gaat volledig uit naar het halen van de nacompetitie. Kampioen worden is nog mogelijk, maar een zware missie. Wij spelen nog vier finales en gaan daarin twaalf punten pakken. Met dit ritme willen wij de nacompetitie in.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag vierde klasse F.

Foto’s George Melchers

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!