Real Sranang ook te sterk voor NFC

Na de verrassende zege op bezoek bij koploper Sporting Martinus, heeft Real Sranang ook diens plaatsgenoot NFC getrakteerd op een nederlaag. De ploeg van Harvey Esajas was met 2-5 te sterk voor de Amstelveners en steeg daarmee naar de tweede plaats in de zondag vierde klasse F.

Als NFC in de eerste 25 minuten erin was geslaagd afstand te nemen van Real Sranang, had er in het inhaalduel zeker een goed resultaat ingezeten. In die periode liet de thuisploeg meerdere opgelegde kansen onbenut, waarvan Sander Klaver drie niet te missen kansen niet wist te verzilveren.

De twee ploegen waren een half uur lang aan elkaar gewaagd, met de betere kansen voor NFC. Dat resulteerde in een openingstreffer na 29 minuten. Murat Aitja haalde vanaf ongeveer 22 meter vernietigend uit: 1-0. Deze voorsprong haalde de rust echter niet.

NFC - Real Sranang

Enkele minuten voor het eind van de eerste helft was Jurgen Daniël de verdediging te snel af en plaatste hij de gelijkmaker achter doelman Jeroen van Veen. Vlak daarna nam Real Sranang zelfs de leiding in handen. Ruben Lipad anticipeerde goed op balverlies van NFC en via Geoffrey Verwey werd Daniel in staat gesteld om de 1-2 te maken.

Net als in de eerste helft wist NFC ook in het begin van het tweede bedrijf nog geruime tijd gelijke tred te houden met de gasten. Dit leverde nog een gelijkmaker op via Robin Visser, maar de vreugde was van zeer korte duur want een minuut later lag de bal alweer aan de andere kant van het veld in het doel. Verwey profiteerde handig van een dekkingsfout in de Amstelveense verdediging: 2-3.

NFC - Real Sranang

Om nog een resultaat te behalen, moest NFC in de slotfase risico’s nemen. In de tegenaanval kreeg de ploeg van Ruud Visser de deksel op de neus. Vijf minuten voor tijd besliste Verwey de wedstrijd met de 2-4. Doordat Hassan Makdan na een onnodige tweede gele kaart vroegtijdig kon vertrekken, moest NFC het duel met tien man uitspelen. De wedstrijd was al gespeeld en de eindstand werd uiteindelijk op 2-5 bepaald door Daniel, die zijn derde van de middag maakte.

NFC - Real Sranang

Door de overwinning is Real Sranang de nieuwe nummer twee in de zondag vierde klasse F, een plek die de Amsterdammers echter wel moeten delen met RKDES. De achterstand op koploper Sporting Martinus bedraagt halverwege de competitie vier punten. NFC sluit 2015 af op een vijfde plaats, met twee punten minder dan Real Sranang.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma.

Met dank aan Ben Douglas
Foto’s NFC

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!