Real Sranang toont ballen om kampioenschap binnen te halen

Drie keer is scheepsrecht. Nadat Real Sranang twee keer promotie via de nacompetitie misliep, maken de Amsterdammers nu eindelijk de stap naar de derde klasse. Door een 2-1 zege op concurrent Ankaraspor kroonde de ploeg van Ruben Codrington zich tot kampioen van de zondag vierde klasse G.

Een kampioen onwaardig, vond aanvoerder Virgil Spier het halverwege. Dat liet de verdediger ook duidelijk merken in de kleedkamer. De spanning had een beklemmende werking op Real Sranang. Weinig leek er in de eerste helft te lukken. Doelman Gregorey Grot ging gruwelijk in de fout bij voorzet van Ahmet Haphap, Spier kreeg de bal ook niet weg en Ankaraspor-spits Müslüm Yalin profiteerde hiervan: 0-1. Dat kon er ook nog wel bij voor Real Sranang, dat moeite had om hiervan terug te komen. Haphap had er vlak daarna zelfs 0-2 van maken, alleen mikte hij in kansrijke positie hoog over.

Een kwartiertje pauze om alles op scherp te krijgen kwam als geroepen voor de Amsterdammers. Ankaraspor leek de koploper net als in het heenduel te slim af te zijn en een mogelijk kampioensfeestje te verpesten. “Deze ploeg is heel eerlijk naar elkaar. Ik kan ze details meegeven, maar de rest moeten ze zelf doen”, zei Codrington. “De eerste helft vond ik nogal slap. Als je wil strijden voor een kampioenschap, moet je ook strijden als een kampioen.”

De Surinaamse motor kwam ook na rust moeizaam op gang, maar eenmaal op volle toeren had Ankaraspor hier geen antwoord op. Een glaszuivere gelijkmaker van Trevor Uiterloo werd onterecht afgekeurd wegens vermeend buitenspel, waarna Real Sranang een kwartier voor tijd alsnog op gelijke hoogte kwam. Nadat scheidsrechter Brandt aan beide kanten een strafschop over het hoofd had gezien, gaf hij er nu wel een nadat Jurgen Daniel werd gehaakt. Vanaf elf meter bleef Ruben Bipat koel: 1–1.

Real Sranang voelde dat een feestje erin zat. Negen minuten voor tijd bezorgde Spier zijn ploeg het kampioenschap. Via de handen van doelman Engin Sari en de binnenkant van de paal rolde zijn inzet tergend langzaam over de doellijn: 2-1. Ankaraspor wist dat het voorbij was en zag in de blessuretijd nog aanvoerder Omar Ozcelik met een directe rode kaart vroegtijdig vertrekken.

Met een voorsprong van acht punten op Ankaraspor, en twee wedstrijden te gaan, is Real Sranang met ruime afstand kampioen geworden. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag vierde klasse G.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)