Real Sranang wil eerste elftal terugtrekken vanwege ‘structureel wangedrag’

Het bestuur van Real Sranang heeft hard ingegrepen door de Zondag 1 uit de zondag derde klasse C te halen. Voor de wedstrijd van vanmiddag tegen De Meer heeft de club zich afgebeld en de KNVB is hier inmiddels van op de hoogte gesteld.

Volgens bestuurslid Glenn Rudge is dit besluit genomen vanwege ‘structureel wangedrag’. De wedstrijd van vorige week tegen Zwanenburg, waarin twee spelers rood kregen en de Amsterdammers het duel zelfs niet afmaakten, was de spreekwoordelijke druppel. “Als bestuur zijn wij het zat geworden. Er wordt niet meer getraind, spelers komen niet meer, er is onderlinge ruzie en geen klik meer tussen spelers en trainer. We willen voorkomen dat de KNVB ons mogelijk zou royeren.”

Trainer Ruben Codrington luidde een week geleden de noodklok door te roepen geen oplossing meer te hebben voor de vrije val die al elf wedstrijden op rij duurt. Na het duel zouden een aantal belangrijke krachten hebben aangegeven niet meer te zullen komen. “Wij wilden de situatie aankijken, dat er misschien nog getraind zou worden. Beide dagen is er niemand verschenen”, vervolgt Rudge. Het bestuur probeerde de Zondag 2 dit weekend te laten spelen tegen De Meer, maar zij hadden er geen zin in.

De KNVB is ervan op de hoogte gesteld dat Real Sranang zich wil terugtrekken. “Ik hoop dat zij er begrip voor hebben”, zegt Rudge, die nog geen reactie heeft ontvangen vanuit Zeist. Eerder dit seizoen moest de club ook al de Zaterdag 1 uit de competitie halen. “Het is helaas geen goed seizoen voor ons. Maar we zijn al bezig met de toekomst.”

Foto: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)