Rechter zet tijdelijk streep door sluiting complex OFC

De rechter in Haarlem heeft een tijdelijke streep gezet door de sluiting van het OFC-complex. Dat schrijft Het Parool in een uitgebreid bericht. Volgens de krant heeft een civiele rechter de sluiting tijdelijk opgeheven, tot dinsdag een bestuursrechter uitspraak doet in de rechtszaak.

De sluiting van het complex was uitgesproken door burgemeester Rob Meerhof, aangezien hij signalen had opgevangen van onveiligheid. Meerhof kon deze beslissing nemen aangezien hij als burgemeester verantwoordelijk is voor de openbare orde en veiligheid. De civiele rechter veegt de argumentatie echter van tafel. Het Parool schrijft het volgende. “De rechter twijfelt er in het vonnis openlijk aan of de burgemeester de bevoegdheden misbruikt om in het belang van de openbare orde en veiligheid op te treden, terwijl hij eigenlijk druk wil zetten op OFC, in de langlopende procedure om volledig inzicht te krijgen in de financiering van de club.”

OFC laat aan een bericht aan de leden weten content te zijn met de uitspraak. “Daar zijn wij uiteraard erg blij mee. Let wel deze kwestie is nog niet afgerond a.s. dinsdag staat er een nieuwe rechtszaak op de rol. Tegelijkertijd willen wij de gesprekken met de gemeente voortzetten met de verwachting ook hier op korte termijn een voor beide partijen geschikte oplossing te vinden. Hopelijk geeft dit dan voor alle partijen rust waarmee wij ons weer vooral bezig kunnen houden met waarom het allemaal te doen is, voetbal.”

Lees hier meer bij Het Parool.

Burgemeester sluit OFC-complex voor minstens 4 weken

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OFC