Home / slideshow / Reda Achkari verlaat Blauw-Wit/Beursbengels: “Geen vertrouwen meer”

Reda Achkari verlaat Blauw-Wit/Beursbengels: “Geen vertrouwen meer”

Hoofdtrainer Reda Achkari is volgend seizoen niet meer terug te zien aan de zijlijn van Blauw-Wit/Beursbengels. De oefenmeester houdt het voor gezien, nadat hij met het huidige bestuur niet tot een gezamenlijk plan kwam.

Gebrek aan perspectief

Achkari was sinds de zomer van 2019 werkzaam bij de Amsterdamse vereniging. “Destijds kwam ik met het plan naar de club toe om weer nieuw leven in Blauw-Wit/Beursbengels te blazen”, legt Achkari uit. “Zonder voorzitter Han Vermeulen (die deze zomer aftreedt, red.) zie ik het traject echter stranden. Het nieuwe bestuur heeft niet een plan liggen hoe we het volgend seizoen gaan doen, waardoor ik geen vertrouwen meer heb. Vervolgens heb ik mijn conclusie getrokken.”

De afgelopen dagen hakte Achkari definitief de knoop door. “Toen is het écht concreet geworden. In eerste instantie keek de club op welke wijze Han Vermeulen bij de club betrokken kon blijven. Het is een man die alles binnen de club regelt. Hoe je het wendt of keert: zo’n man is belangrijk. Als dat wegvalt, dan hoop je natuurlijk dat het bestuur naar buiten komt met een bepaald idee. Degene die daar nu zitten, hebben dat echter niet.”

Tegenvallend seizoen

Achkari trekt daarmee al na één seizoen de deur achter zich dicht. “Persoonlijk vond ik het een tegenvallend jaar. Met de kwaliteiten die we hadden, moesten we het kampioenschap tot het laatste moment spannend houden. Er bepalen uiteindelijk meerdere factoren of je kampioen wordt. Eerlijk gezegd waren teveel aspecten bij ons afgelopen seizoen niet aanwezig. Het was duidelijk dat het kampioenschap niet meer erin zat, waardoor het voor ons hopen was op de laatste periodetitel. Door de coronacrisis ging dit echter niet meer door. Dat is jammer.”

Door zijn vertrek is Achkari momenteel clubloos. Heeft de trainer al overwogen om naar een nieuwe club te gaan? “Op zich heb ik daarover absoluut nagedacht, alleen ik zie momenteel nog niets wat ik graag wil oppakken. Met betrekking tot jeugd en Onder 23-competities ben ik bijvoorbeeld benaderd, maar ik train liever de senioren. Daar ligt voor mij de spanning. De komende periode kijk ik wat op mijn pad komt”, aldus Achkari.

Tekst: Jordi Smit
Foto: HAV

Voorzitter Vermeulen neemt afscheid: “Met pijn in mijn hart weg”

Send this to a friend