Home / Algemeen / Reda Achkari (Zeeburgia) blikt vooruit op wedstrijd van de week
Reda Achkari maakt Zeeburgia naar alle waarschijnlijkheid kampioen

Reda Achkari (Zeeburgia) blikt vooruit op wedstrijd van de week

Zeeburgia neemt het aanstaande zondag in de eerste klasse A op tegen AFC 34. Beide ploegen staan op dit moment in de middenmoot. Zeeburgia kan bij winst de Alkmaarse equipe passeren op de ranglijst. Zeeburgia-trainer Reda Achkari blikt alvast vooruit naar onze ‘wedstrijd van de week’.

Zeeburgia is na een stroeve start de laatste weken goed bezig. Na verliespartijen tegen achtereenvolgens DEM, VVIJ en Alphense Boys wist de ploeg vorige week in eigen huis VSV te verslaan. Afgelopen zondag werd op bezoek bij de Foresters opnieuw de volle buit gepakt. Achkari is op dit moment dan ook een tevreden coach.”Vorige week wonnen we op eigen veld zeer verdiend van VSV, we speelden een uitstekende wedstrijd. Tegen de Foresters hadden wij iets meer geluk.”

Zeeburgia - VVIJ

De oefenmeester is content met het spel van zijn ploeg. ”We voetballen al het hele seizoen goed. Het grootste verschil in vergelijking met de eerste wedstrijden is dat we nu ook bij balverlies goed spelen. Wij staan verdedigend beter en ook in de omschakeling van balbezit naar balverlies zijn we slimmer geworden.”

AFC’34 is zondag een goede graadmeter voor Zeeburgia. ”AFC’34 heeft altijd een sterke ploeg. Ze zijn vorig jaar gedegradeerd uit de Hoofdklasse, maar de Alkmaarders draaien altijd goed mee in de eerste klasse”, weet Achkari. “Het zal een lastige wedstrijd voor ons worden, want ze hebben een sterk middenveld. Ik heb alleen geen idee hoe ze er in verdedigend opzicht voor staan.”

Reda Achkari maakt Zeeburgia naar alle waarschijnlijkheid kampioen

De oefenmeester kan zondag beschikken over een nagenoeg fitte selectie.”De schorsingen die we hebben kunnen we goed opvangen. Daarnaast denk ik dat de spelers met kleine pijntjes zondag fit zijn. Ik zie het duel met vertrouwen tegemoet, we zijn er klaar voor.”

De aftrap van het duel is zondag om 14;00 uur. De samenvatting van ‘de wedstrijd van de week’ en de reacties zijn aanstaande maandag op onze site te zien.

 

Verslag: Joey Schoo

 

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)