Reda Achkari (Zeeburgia) hoopt op meer doelpunten in de tweede seizoenshelft

Komend weekend begint ook voor Zeeburgia de tweede seizoenshelft. De ploeg van Reda Achkari speelt zondag in de beker tegen competitiegenoot Nieuw Utrecht. Momenteel houdt Zeeburgia haar trainingskamp in Marrakesh.

“We zijn zaterdag aangekomen en we zitten hier tot donderdag”, aldus Achkari. “Er zijn goede omstandigheden. We trainen op de accommodatie van Paris Saint-Germain, die hier hun academie hebben. Het veld is fantastisch. Ook kunnen we een wedstrijd (vandaag, red.) spelen tegen een Marokkaanse tweededivisionist. En sommige spelers wilden ook eens keer naar Marokko toe.”

Over het verloop van de eerste seizoenshelft kan Achkari niet geheel tevreden zijn. Zeeburgia staat op een achtste plaats met vijftien punten uit dertien wedstrijden. “We spelen goed. Er zijn weinig tegenstanders die ons echt onder druk kunnen zetten. Maar de resultaten kunnen beter. We missen vooral scorend vermogen. Dat is nu wel een discussiepunt bij ons.”

Achkari heeft een duidelijke wens voor de tweede seizoenshelft. “In ieder geval iets meer geluk”, lacht Achkari. “We willen een reeks neerzetten. De sfeer is goed in de groep, alleen als je een paar keer ongelukkig verliest of gelijkspeelt frustreert dat wel. Hopelijk gaat het wat dat betreft beter in de tweede seizoenshelft. Maar veel teams zullen zich op ons instellen. Dat weten we. Dus we moeten continue wat extra’s brengen. Zo simpel is het.”

Eerst speelt Zeeburgia zondag in de beker tegen competitiegenoot Nieuw Utrecht. De tegenstander staat op de laatste plaats, maar wist wel eerder dit seizoen te winnen in Amsterdam. “Dat was de meest traumatische wedstrijd ooit. Toen zat alles tegen. We hadden ook binnen tien minuten drie blessures. Ik verwacht dat we zondag orde op zaken stellen. We zijn in ieder geval gretig. We willen verder in de beker. Het is zeker geen veredeld oefenpotje.”

Kijk hier voor de stand in de zondag eerste klasse A.

Tekst: Koen Vanhellemont
Foto boven: Jeroen de Kock

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)