Foto Sirousfotografie: Senel Cebar

Regelmaat bij AGB

Zondag derde klasser AGB kiest voorlopig voor regelmaat. In dat kader werd ook trainer Senel Cebar vorig seizoen al voor twee jaar vastgelegd. Ook komend seizoen staat de enthousiaste oefenmeester dus weer voor de groep.

Cebar zal dan beginnen aan zijn zesde seizoen bij de club op Sportpark Ookmeer. Cebar: “Zes jaar is inderdaad best pittig maar van beide kanten voelt het gewoon goed aan. Er is geen reden om uit elkaar te gaan. Als dat in de toekomst veranderd en het niet meer loopt dan loopt het gewoon niet meer en houdt het op maar voorlopig is dat dus nog niet het geval.”

Cebar begon in de zomer van 2009 bij de toenmalige vijfde klasser. In zijn eerste seizoen promoveerde hij met AGB direct naar de vierde klasse. In 2012 waren ze nog dicht bij een periodetitel maar bleef de club zonder prijs. Een jaar later (2011) was het wel raak en werd er via de nacompetitie zelfs promotie naar de derde klasse afgedwongen.

Cebar: “Vorig seizoen (2011/2012) was een bijzonder jaar. Als nieuwkomer in de derde klasse hebben we tot de laatste dag meegespeeld om de titel. Iedereen zag ons als favoriet. Met RKDES wisselde we steeds stuivertje en uiteindelijk kwamen we net een punt te kort. Misschien maar goed ook want anders was het allemaal wel erg snel gegaan. We kiezen bij AGB voor de geleidelijke weg. De club wil best hoger op in de toekomst maar laten we eerst maar eens een tijdje in de derde klasse blijven. Als we te snel omhoog gaan dan kunnen we ook weer hard vallen!”

Dit seizoen werd er veel verwacht van AGB en behoorde het voor aanvang van het seizoen tot de favorieten. De prestaties vallen tegen. De ploeg van Cebar is momenteel terug te vinden op een zevende plaats met maar liefst 18 punten achterstand (wel een wedstrijd minder gespeeld) op koploper Velsen. Cebar: “We hebben een moeilijke start gehad. Waren niet compleet.” In november zei de trainer tegen Het Amsterdamsche Voetbal dat er nu geen excuus meer zou zijn. Cebar: “Daarna hebben we het redelijk gedaan. Waren bezig met een goede serie maar we scoren gewoon te weinig. Dat is het probleem. Kampioen zullen we niet meer worden maar het gat met de top drie is niet groot. Als we een goede serie kunnen maken dan doen we gewoon weer mee. Regelmaat is belangrijk bij ons en als dat lukt zien we wel of we een prijs kunnen winnen.”

Foto: SirousFotografie

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)