Reiger Boys sleept zege op Beursbengels uit het vuur

Beursbengels is de nacompetitie in de strijd tegen degradatie uit de zaterdag tweede klasse slecht gestart. Op bezoek bij derdeklasser Reiger Boys in Heerhugowaard verloor de ploeg van interim-trainer Ronald van de Meent met 2-1.

De wedstrijd begon zaterdag pas om 19:00 uur vanwege een jeugdtoernooi in Heerhugowaard. De thuisploeg was in de eerste helft erg gevaarlijk via de rappe buitenspeler Giovanni Kasanwirjo. Beursbengels wist echter op voorsprong te komen door een geslepen actie van spits Etienne Olf. Vanaf de achterlijn wist hij doelman Roos te verschalken en zo de 0-1 op het bord te zetten.

Na een klein half uur werd dan toch één van de kansen voor de thuisploeg benut door Kasanwirjo: 1-1. Dat was uiteindelijk ook de ruststand, mede omdat Reiger Boys van scoren werd afgehouden door de uitblinkende Beursbengels-doelman Bertram de Langen. De Amsterdammers konden zelf de kansrijke tegenaanvallen niet uitspelen.

In de tweede helft waren het de bezoekers die de lakens uitdeelden, maar kwam Reiger Boys 2-1. Spits Albert Jan de Bruijn wist een duel te winnen en was tevens in staat om Kasanwirjo weg te sturen. Met een fraaie uithaal in de verre hoek bracht hij de thuisploeg aan de leiding. Toen Reiger Boys na een kwartier met een man minder verder moest na een tweede gele kaart, leek Beursbengels door te kunnen drukken. De overtalsituatie werd echter nog geen minuut later ongedaan gemaakt door een stomme en onnodige overtreding van aanvaller Nathaniel Cathanlina, die met een directe rode kaart werd weggestuurd.

Het restant van de wedstrijd, tien tegen tien, bleef in het voordeel van Beursbengels. Tot scoren leidde het flinke overwicht echter niet. Reiger Boys wist de krappe voorsprong in stand te houden, dus gespeeld is het zeker nog niet. Volgende week zal Beursbengels dan wel op eigen veld moeten winnen.