Rekening houden met RKAVIC

RKAVIC heeft in de derde klasse B koploper Argon een gevoelige nederlaag toegebracht. Op sportpark Escapade werd het maar liefst 3-0 voor de ploeg van Dave Samson. Peter Verbaken scoorde twee keer voor de koploper uit de derde periode.

Vooraf liet Argon-trainer Jaques Honsbroek al weten blij te zijn met een gelijkspel. Niet echt iets waar vertrouwen uit spreekt voor een trainer van de koploper.  Zeker als je weet dat RKAVIC tot dusver maar een matig seizoen kent. Of is het kende? De ploeg van Dave Samson won de laatste twee wedstrijden, zij het nipt, van Fortius en RODA’23 en heeft zich ten doel gesteld om de laatste periodetitel te winnen. Samson: “Mijn spelers beseffen dat ze er nu alles aan moeten doen om nog iets van het seizoen te maken. Gelukkig laten ze dat nu al een aantal weken zien. Wij zijn vee te goed om niet mee te doen om de prijzen. Gelukkig ben ik nu ook weer compleet”.

Al vanaf het startsignaal was RKAVIC sterker, tactisch beter en strijdvaardiger. Al na vijf minuten was het raak. Goaltjesdief Peter Verbaken  zorgde voor een droomstart. Samson: “We hebben wel iets anders gespeeld dan normaal. Drie verdedigers, vier middenvelders en drie aanvallers. We hadden steeds een mannetje over en Argon had geen idee wat het moest doen”.  En dat bleef eigenlijk zo de gehele wedstrijd.  Argon werd op alle fronten afgetroefd. Het was bijna koploper onwaardig. Zonder de broertjes Veening (Sven op vakantie en Tom geschorst) hield de thuisploeg makkelijk stand. Raimy Dossett speelde centraal achterin een uitstekende wedstrijd en op het middenveld speelde Roy Lagendijk een grote rol om de spitsten te bedienen. Samson: “Maar daar doe ik eigenlijk de rest te kort mee. Allemaal hebben ze prima gespeeld”.

Het wachten was op de 2-0. Die kwam echter pas in de zeventigste minuut van de voet van Thomas Brinkhof.  De vandaag als rechtsbuiten spelende aanvaller heeft zijn draai, na een lange blessure periode, weer gevonden en scoort de laatste tijd weer regelmatig. Vijf minuten later maakte Verbaken aan alle Mijdrechtse hoop een einde door de 3-0 te maken. Ook Argon-trainer Honsdrecht kon na afloop niet anders dan toegeven dat zij ploeg volledig overklast was en niets in te brengen had.

Samon: “We zijn er nog lang niet maar dat is wel een mooie opsteker. De spelers willen me een mooi afscheid geven maar ik heb ze wel duidelijk gemaakt dat het iedere week een finale is. Ik denk dat we ons geen nederlaag kunnen permitteren. Dat gevoel heb ik in ieder geval”.

RKAVIC heeft nu negen punten uit drie duels in de laatste periode. NFC, dat met 3-1 won van Kagia door goals van Maarten Zwaan (2x) en Jorn Berens, staat tweede met zeven punten.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!