Remco van Twiller tekent voor tweede seizoen bij Buiksloot (zaterdag)

Zaterdag vierdeklasser Buiksloot staat ook volgend seizoen onder leiding van Remco van Twiller. Zijn tweede periode als hoofdtrainer van het zaterdagelftal is hem uitstekend bevallen, waardoor de 48-jarige oefenmeester niet lang hoefde te twijfelen over een langer verblijf. Van Twiller is zelfs ambitieus: met de Amsterdammers wil hij op termijn richting de tweede klasse gaan.

Dit seizoen keerde Van Twiller na een afwezigheid van twee jaar terug als hoofdtrainer van de vierdeklasser. “Ik heb de ploeg vijf jaar geleden zelf opzet en 15 van de 23 spelers ken ik uit de jeugd van Buiksloot. We hebben echt allemaal een binding met elkaar. De resultaten zijn er nu ook naar. Ik conformeer mij aan de jongens en zij aan mij. Ook buiten het voetbal gaan ze allemaal met elkaar om. Een ambitieus vriendenteam.”

Vanaf het begin van het seizoen heeft Van Twiller de druk behoorlijk opgevoerd. Dit moet voor de Amsterdammers het seizoen worden dat zij promoveren uit de vierde klasse B, waar Buiksloot nu op een derde plaats staat. “Het liefst via een kampioenschap, dat is de snelste weg, of anders via de nacompetitie. Als wij niet promoveren, is dit seizoen mislukt.”

En wanneer Buiksloot naar de derde klasse promoveert, zit er volgens de oefenmeester nog voldoende rek in de zaterdagtak. “We zullen sowieso moeten doorselecteren, omdat we kwaliteit tekort komen voor de derde klasse. Er zijn spelers uit de tweede en derde klasse die hier in de jeugd hebben gespeeld en tegen mij zeggen: ‘Remco, als jullie promoveren, komen we bij jou voetballen.’ Dat is heel mooi om te horen. Uiteindelijk willen we naar de tweede klasse toe. Het zou mooi zijn meteen door te kunnen stoten, maar het doel is over twee/drie jaar.”

Van Twiller hoopt dat ook mee te kunnen maken. “Ik ben vanuit mijn DWV-tijd nu 33 jaar lid van de club. Heb hier als combinatiefunctionaris gewerkt, ben jeugdtrainer geweest. Buiksloot is mijn club. Ik hoop hier nog langer te kunnen blijven, maar daar gaat het bestuur over. Nu waren we er heel snel uit na twee gesprekjes. Het vlaggenschip van de club blijft de zondag, maar ik wil wel het gevoel hebben dat de zaterdag serieus wordt genomen. Wij hebben onze eigen ambities en gelukkig kunnen we die proberen te verwezenlijken.”

Foto: Mitchel Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)