Rene Boer (AMVJ): “Scoren is net als fietsen”

Rene Boer vertrok eind 2018 op wereldreis naar Zuid-Amerika en raakte daarna in de zomer van 2019 geblesseerd. Al met al speelde de aanvaller twaalf maanden terug zijn laatste officiële wedstrijd en daarom was hij afgelopen weekend enorm blij met zijn eerste minuten. Zijn zaterdag werd, nadat hij meteen scoorde, nog beter. ‘Een echte spits verleert scoren niet.’

Zaterdag speelde AMVJ op het eigen Sportpark ’t Loopveld tegen een bekende tegenstander, OSV. Vaak resulteren de wedstrijden tussen deze twee ploegen in knotsgekke wedstrijden en zo ook afgelopen zaterdag: ‘Het is nog net geen derby, maar we spelen heel vaak tegen elkaar. Vaak zijn het pittige wedstrijden en knotsgek werd het afgelopen zaterdag inderdaad zeker. Dat er drie eigen doelpunten vielen zegt eigenlijk al genoeg.’

‘We pakten slechts twee punten in de laatste vier wedstrijden. Daar waren we niet tevreden over en omdat OSV kort na rust de 2-2 maakte, was ik bang dat we weer punten zouden verliezen. Gelukkig maakte aanvoerder Jimmy Jansen met een pegel van ruim dertig meter de derde goal en daarna liepen we uit naar 4-2. Toen kwam mijn moment.’

Echte spits
Boer mocht na twaalf maanden eindelijk weer officiële minuten maken. Vorig jaar december ging hij met broertje, tevens teamgenoot, Chris Boer op wereldreis naar Zuid-Amerika. Daarna sloot hij in de zomer weer aan, maar raakte hij geblesseerd en dus moest hij maandenlang met een scheurtje in zijn kruisband toekijken. Afgelopen weekend waren daar dan eindelijk de eerste minuten: ‘We hadden veel afwezigen, dus ik wist vrij zeker dat ik mocht invallen. Ik had nog een kwartier en kreeg na een paar minuten de bal voor mijn voeten. Het was geen niet te missen kans, maar als echte spits verleer je scoren niet. Het is eigenlijk net als fietsen.’

Met nog een belangrijke wedstrijd tegen CSW op het programma, komt de winterstop dichtbij. Daarmee zou de stop wellicht op het verkeerde moment voor de aanvaller komen, maar zo ziet hij dat niet: ‘Als we komend weekend winnen, gaan we met een lekker gevoel de winterstop in. Ik kan dan zelf in de sportschool bijtrainen, zodat ik in januari weer in de basis kan staan en meer doelpunten kan maken.’

Tekst: Mitch Marinus

Drie eigen goals bij AMVJ – OSV (5-2)