Foto Jos Spitteler: Rene Boer (l) en Diego Medina

Rene Boer (AMVJ): “Sutorius en Kaars inhalen in CANS topscorersklassement”

AMVJ draait na een moeizaam begin uitstekend in de zaterdag tweede klasse A en Rene Boer is een van de uitblinkers bij de ploeg van trainer Hans Schakel. De aanvaller heeft er dit seizoen al vijf gemaakt en is daarmee van grote waarde voor zijn ploeg.

Boer heeft wel een verklaring voor de stroeve seizoenstart van AMVJ. “We hebben een aantal nieuwe spelers en dat was in het begin even wennen. Er zaten geen vaste patronen in ons spel en het liep niet lekker in de eerste wedstrijden. De start was erg teleurstellend. Gelukkig gaat het de laatste wedstrijden wel goed en dat is dan ook te zien aan de resultaten. Vooral tegen BOL speelden we erg goed. Ik denk dat dat duel ook de beste wedstrijd van ons dit seizoen was. Aan het begin van het seizoen hadden we als doel het kampioenschap. Ondanks de opgelopen achterstand op DVVA heb ik er nog steeds vertrouwen in en denk ik dat we DVVA nog kunnen inhalen.”

Foto Tom Poederbach: Rene Boer (l) in duel met Milan de Wijs
Foto Tom Poederbach: Rene Boer (l) in duel met Milan de Wijs

Aanstaande zaterdag wacht voor AMVJ een belangrijke ontmoeting met Marken. Marken verloor zaterdag verrassend de inhaalwedstrijd tegen Reiger Boys. “Het zijn altijd leuke wedstrijden tegen Marken. Ik verwacht een spannende wedstrijd met veel goals en ik denk dat wij uiteindelijk als winnaar van het veld stappen.”

De trefzekere spits hoopt zelf ook zijn doelpuntenaantal op te voeren de komende tijd. “De laatste keer dat ik een hattrick heb gemaakt was in 2006 en ik zou er binnenkort graag weer één willen maken. Ook wil ik Daan Sutorius en Dennis Kaars inhalen in het topscorersklassement. Die jongens zien mij straks passeren op de ranglijst.”

Boer geeft ook aan dat hij de rest van zijn carrière bij AMVJ wil blijven voetballen. “AMVJ is mijn club en ik zou hier dan ook graag willen afsluiten. Het is een gezellige club en ik heb het hier ontzettend naar mijn zin.”

Verslag: Joey Schoo

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)