René Bouma al na half jaar ontslagen bij DEM

René Bouma (56), hoofdtrainer van DEM, is per direct ontslagen bij DEM. De veelvuldig in Amsterdam werkende trainer werd door de club uit Beverwijk per direct uit zijn functie ontheven. Quincy van Ommeren en Jort van der Meulen nemen vanavond (donderdag) de coaching waar tegen Zeeburgia.

Het bestuur van de zondag eersteklaser nam drastische maatregelen na de ruime nederlaag tegen OFC afgelopen zondag. Bouma: “Ja zo gaat dat soms in de voetballerij. Maar ik vind dit een trieste beslissing van een nieuw bestuur dat het seizoen is begonnen zonder beleid. Ik heb me zelf ook een spiegel voor gehouden en ik weet wat ik fout heb gedaan maar om na een half seizoen en bij de eerste evaluatie mij gelijk te ontslaan snap ik niets van.”

De 5-0 nederlaag tegen OFC kwam op een ongelukkig moment. Een dag later stond er een evaluatie tussen het bestuur en de spelersraad op het programma. Bouma: “ Ik had die jonge spelersgroep veel strakker aan moeten pakken. Ze zijn  niet volwassen genoeg. Van OFC kan je verliezen, dat is de beste ploeg in de afdeling, maar de manier waarop kan ik niet tolereren. Ik wilde dinsdag ook met ze gaan praten omdat we vanavond al weer tegen Zeeburgia moeten spelen. Maar dat hoeft dus niet meer.”

Foto Rob Beense: OFC-DEM bleek achteraf de laatste wedstrijd van Bouma te zijn
Foto Rob Beense: OFC-DEM bleek achteraf de laatste wedstrijd van Bouma te zijn

Bouma: “ Ik ben van het positief coachen. Sta niet te schreeuwen langs de lijn. Je hoopt dat spelers elkaar ook corrigeren maar dat is niet gebeurd. Wat dat betreft had ik wel eerder in moeten grijpen.”

Het bestuur van DEM laat in een verklaring weten dat er op basis van een gebrek aan chemie en vertrouwen tussen spelersgroep en hoofdtrainer geen basis meer is om samen verder te gaan. Quincy van Ommeren (ook speler bij NFC) en Jort van der Meulen nemen voorlopig de coaching over. Bouma: “ Vanavond doen ze dat in ieder geval maar ik weet niet of zij het seizoen af zullen maken. Daar zal nog flink over gesproken worden. Mij ontslaan is gewoon een paniek actie. Natuurlijk is het onverwacht maar ik vind het vooral diep triest.”

DEM Speelt vanavond het restant van zeventien minuten van het eerder dit seizoen gestaakte duel tegen Zeeburgia.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)