Restant Assendelft-Purmerend levert geen winnaar op

Purmerend heeft in de strijd tegen degradatie een belangrijk punt uit het vuur weten te slepen. De formatie van Peter Lek speelde zondag de tweede helft uit, nadat de wedstrijd eerder was gestaakt. Bij een ruststand van 1-1 eindigde het duel in zondag 2A uiteindelijk in 2-2.

Nadat de scheidsrechter ruim een maand geleden bij een 1-1 stand wegens een blessure moest afhaken werden de resterende 45 minuten afgelopen zondag uitgespeeld.

Beide ploegen beseften dat het binnen 45 minuten moest gebeuren en speelden vanaf de eerste minuut in de ‘tweede helft’ dan ook erg opportunistisch. De eerste grote kans was voor Assendelft. Na minder dan tien minuten spelen kwam een Assendelft-aanvaller oog in oog met keeper Uysel, maar de laatstgenoemde sloot zijn benen net op tijd, waardoor de stand op 1-1 bleef staan. Vervolgens leek Purmerend op voorsprong te komen. Uit een corner ontstond een scrimmage voor het doel van Assendelft. Het was uiteindelijk Sjors Goes die de bal een laatste zet gaf, maar zijn inzet werd op de doellijn gekeerd.

Na ruim een kwartier spelen kwam Assendelft dan toch op voorsprong. Nadat de Purmerend-verdediging verschillende inzetten kon keren probeerde aanvoerder Jeroen van Rijn de bal een laatste haal te geven, maar via een rug van een speler van Assendelft belandde de bal voor de voeten van Rick Neele die van dichtbij de 2-1 op het scorebord zetten.

Met nog een kwartier op de klok was het alles of niets voor de Purmerenders. Op een schot van Robbertjan Ory, een aantal corners en een vrije trap van Daniël Gontha na, kon de uitploeg nauwelijks wat creëren. Tot Sjors Goes tien minuten voor tijd het strafschopgebied betrad en naar de grond werd geduwd. Terwijl iedereen bij Purmerend aan een strafschop dacht, gaf de arbiter ‘slechts’ een corner. De protesten van de geelhemden waren van korte duur, want uit dezelfde corner was het middenvelder Mark Hardeveld die de gelijkmaker binnen kopte: 2-2.

In de laatste minuten van ‘de wedstrijd’ was het Assendelft die nog van alles probeerde om de winnende treffer te forceren, maar tevergeefs. Purmerend hield stand en pakte daarmee een broodnodig punt. Purmerend schiet echter niet veel op met de puntendeling. Met 21 punten uit 21 wedstrijden blijft het op de twaalfde plaats staan, dat aan het einde van de rit nacompetitie zou betekenen. Volgende week reizen de Purmerenders af naar Vitesse ’22. Kijk voor het programma en de stand op de klassenpagina van zondag 2A.

Verslag: Voetbal in Waterland