Reurts en Wollersheim van WVHEDW naar SDZ

SDZ heeft zich voor volgend seizoen weer versterkt met twee spelers. Floris Reurts en Thomas Wollersheim komen over van WVHEDW. SDZ haalde eerder al Fabian Munsterman, Raymon Lagerbrug, Giliano Eijken, Donny Kessing en Joshua Koene binnen. Reurts en Wollersheim zijn daarmee de zesde en zevende versterking voor de koploper van de zondag vierde klasse E.

Voor Reurts was het een moeilijke beslissing om WVHEDW te verruilen voor SDZ. De aanvaller heeft er lang over nagedacht. “Het was voor mij een hele lastige keuze. Ik heb het de afgelopen drie seizoenen bij WVHEDW heel erg naar mijn zin gehad. Toch is dit voor mij op dit moment de beste beslissing. Ik ben heel erg druk bezig met ondernemen en daarnaast is de reistijd lang. Ik woon in West en ik moet dan telkens op de fiets van West naar Oost en terug. Ik wil nog wel op niveau blijven voetballen, maar mijn prioriteiten liggen op dit moment ergens anders.”

Reurts speelde de afgelopen maanden zowel in het eerste als tweede elftal van WVHEDW. Dat speelde echter geen rol in zijn beslissing om naar SDZ te gaan. “Het tweede elftal van WVHEDW is ook echt een heel leuk team en we spelen ook op een hoog niveau (reserve hoofdklasse, red.). Het is puur de combinatie van logistiek en maatschappelijk dat de doorslag heeft gegeven. Daarnaast heeft de overstap van Thomas Wollersheim en mijn oud teamgenoot Fabian Munsterman naar SDZ ook een belangrijke rol gespeeld.”

De multifunctionele speler kijkt terug op een mooie periode bij WVHEDW. Toch is de gescheurde kruisband die hij in februari 2016 opliep wel een smetje. “Door mijn gescheurde kruisband heb ik vorig seizoen een half jaar niet kunnen voetballen en voetbal ik ook dit seizoen pas drie maanden. Dat was voor mij wel een flinke domper. Toch heb ik wel een heel mooi eerste seizoen gehad waarin we kampioen werden in de tweede klasse. Ik kijk daarom zeker positief terug.”

Met SDZ hoopt Reurts volgend seizoen kampioen te worden in de derde klasse. “Allereerst hoop ik dat ze dit jaar kampioen worden, zodat we volgend seizoen in de derde klasse spelen. Met de spelers die naar SDZ komen weet ik zeker dat we mee gaan doen om het kampioenschap in de derde klasse.”

Foto’s: Jan Vonk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)