Home / Algemeen / Richard de Groot (Katwijk) hoopt bij Purmersteijn op meer speeltijd

Richard de Groot (Katwijk) hoopt bij Purmersteijn op meer speeltijd

Kersverse zondag Hoofdklasser Purmersteijn heeft met Richard de Groot een geduchte concurrent gehaald voor eerste doelman Tim Elmers. De 21-jarige sluitpost komt over van tweededivisionist Katwijk, waar hij tweede keeper was. In Purmerend hoopt De Groot wel meer aan spelen toe te komen.

“Ik maak al zo’n vijf jaar deel uit van de A-selectie, heb drie wedstrijden in de Topklasse mogen keepen. Dat smaakt naar meer”, zegt De Groot. “Ik weet dat ik een stap moet maken om de kans te krijgen. Dat is in mijn geval nu een stapje lager, alhoewel ik het meer ervaar als een stap vooruit. Ik acht hier de kans aanwezig dat ik meer aan spelen toe kan komen.”

Hij was door meerdere clubs uit de Bollenstreek en zondag eerste klasse A benaderd en had het beste gevoel bij de Hoofdklasser. “Het gesprek met de trainer (Martin van Ophuizen, red.) was erg goed. Nu ben ik op een moment gekomen dat ik op mijn gevoel af moet gaan. De afstand (De Groot woont in Nieuw-Vennep, red.) speelt dan geen rol. Ik vind het ook wel lekker dat ik helemaal blanco binnen kom. Ik kan mij altijd vrij snel aanpassen, daarin verwacht ik geen problemen. Ik kijk ernaar uit om bij Purmersteijn de concurrentie aan te gaan.”

Naast De Groot heeft Purmersteijn zich ook versterkt met spits Martijn van Oers (Volendam A1) en middenvelder Jesse Borst (AFC A1). Van Oers verkoos de Purmerenders boven een langer verblijf bij Jong FC Volendam in de Derde Divisie. Borst speelde in de jeugd van Purmersteijn, waarna hij voor FC Groningen koos. Voor zijn oude club kwam hij terug op zijn besluit om naar HBOK te gaan.

Foto boven: Richard de Groot tussen trainer Martin van Ophuizen (links) en technisch manager Marco Daman (rechts)

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!