Richard Dirven (OSV) na zware periode: “Onkruid vergaat niet”

Na een lastige periode vol ziekenhuisbezoeken was er afgelopen zaterdag weer licht aan het einde van de tunnel voor Richard Dirven. De routinier van OSV lag 16 maanden uit de roulatie door een tumor in zijn endeldarm maar kon afgelopen zaterdag een helft meespelen in de oefenwedstrijd tussen zijn club en ZSGOWMS.

“Vorig seizoen voelde ik me niet zo lekker en had ik een raar gevoel in mijn buik. Ik ben toen naar de dokter gegaan en die verwees me door naar het ziekenhuis. Daar hebben ze een scan gemaakt en eigenlijk was twintig minuten later al duidelijk dat ik een tumor in mijn endeldarm had. Ze hebben toen nog gekeken of het al was uitgezaaid, maar dat was gelukkig niet het geval. In oktober ben ik toen met de chemokuur begonnen en 31 december had ik mijn laatste bestraling.”

Na de laatste bestraling moest Dirven weer op krachten komen totdat het in maart opnieuw mis ging. “In maart moest ik opnieuw onder het mes en hebben ze vanwege een abces een stuk van mijn darm moeten weghalen. Ik ben toen in 10 maanden tijd 21 keer onder narcose geweest.”

Dirven1

De afgelopen maanden vielen de 36-jarige verdediger zwaar. Gelukkig had hij veel steun aan zijn teamgenoten en vrienden bij OSV. “We speelden toen een wedstrijd tegen Reigersboys en daarna moest ik het in de kleedkamer vertellen. Dat was een van de moeilijkste momenten in mijn leven. Ik heb denk ik ook maar drie woorden gezegd voordat Kai Meeuwsse het over moest nemen. Voetballen is je grootste hobby dus het is moeilijk om je eraan over te geven. Ik ben nu 36 jaar en hoop hierna nog zeker twee jaar te voetballen. Mij krijgen ze er niet zo makkelijk onder. Ik zeg altijd onkruid vergaat niet.”

Inmiddels is Dirven weer aan de beterende hand en kon hij afgelopen zaterdag ook weer minuten op het veld maken. Toch staat er voor de ervaren verdediger nog een operatie gepland. “Eind deze maand of begin februari moet ik nog een keer geopereerd worden omdat een deel van mijn buik kapot is bestraald. Daarna kan ik eindelijk weer beginnen met fit worden. Ik ben gewend om drie à vier keer in de week te sporten en dit is toch wel echt een aanslag op mijn lichaam geweest. Ik ben nu al bezig om mijn conditie weer op peil te brengen en kon afgelopen weekend dus eindelijk weer mee doen. De kleine standaarddingen gingen niet allemaal even goed maar ik was erg tevreden en mijn teamgenoten gelukkig ook. Maar het belangrijkste is dat je gewoon weer op het veld staat.”

Verslag: Jurgen Boegborn

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)