Richard Pel gaat voor zijn achtste seizoen bij JOS (zaterdag)

Richard Pel is ook volgend seizoen trainer van het eerste zaterdagelftal van JOS/Watergraafsmeer. De oefenmeester gaat daarmee alweer zijn achtste seizoen in bij JOS. Pel draait met JOS al een aantal jaar prima mee in de derde klasse.

Pel is het na acht jaar nog zeker niet zat op Sportpark Drieburg. “JOS is gewoon een hele leuke en gezellige club. Ik heb een hele leuke groep. Er is een grote trainingsopkomst. Er is normaal gedrag en het enthousiasme is groot. Maar op het moment dat ik niet meer het gevoel heb dat ik ze kan triggeren, was ik gestopt. Ik heb ook eerlijk gevraagd aan de groep of ze het niet tijd vonden voor een nieuwe trainer. Zij hebben aan gegeven dat ze wilden dat ik bleef.”

Sinds de promotie in 2013 is JOS een stabiele derdeklasser op zaterdag. Volgens Pel is de Zaterdag 1 meer dan een opleidingsteam voor de Zondag 1. “Qua echte prestaties is het bij JOS natuurlijk gefocust op de zondag. Het zaterdagteam staat op zich zelf. Ik regel alles met Frits Dammen. Hem wil ik wel even genoemd hebben. Hij is zaterdag 70 geworden en de kantine zat bomvol. Volgend jaar komen er jonge jongens door, zelfs uit de B’tjes. In zoverre kun je het wel een opleidingsteam noemen voor de zondag. Ik heb ook veelvuldig contact met Roy van der Meije. Als er een speler is die de stap naar de zondag kan maken schromen we niet.”

Pel zoekt een goede balans tussen prestatie en plezier. Wat dat betreft is er op zaterdag bij JOS een duidelijk plafond. “Promoveren naar de tweede klasse zou ik natuurlijk wel willen. Maar dat hoeft niet ten koste van alles. In de tweede klasse zouden we eigenlijk iets moeten kunnen bieden. Wij betalen bijvoorbeeld niets, onze spelers betalen gewoon contributie. Sfeer en enthousiasme is de basis bij ons. Ik zit wat dat betreft bij JOS lekker op mijn plek. Tuurlijk heb ik ambities. Op termijn wil ik wel een stap maken, maar dan moet het wel leuke club zijn. Het belangrijkste vind ik dat ik het leuk vind. Ik wil niet met stress op de bank zitten.”

Heel veel spanning lijkt er dit seizoen voor JOS niet meer te zijn. Promoveren lijkt onhaalbaar, terwijl de ploeg Richard Pel ook al veilig lijkt. “De ene week winnen we van AH ’78, dat bovenin meedoet, en de andere week verliezen we van Zeeburgia, dat voorlaatste staat. Het wordt lastig om nu nog een doelstelling te behalen. Voorafgaand aan dit seizoen emigreerde onze spits Raoul Henar naar België. Dat was mijn belangrijkste speler. Ik wist voor het seizoen dat het qua productiviteit lastig zou worden. We bekijken het gewoon van week tot week.”

Bekijk hier de stand in de zaterdag derde klasse C.

Tekst: Koen Vanhellemont

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!